Kredi Koruma Sigortası Nedir?

Kredi koruma sigortası, herhangi bir bankadan alacağınız bireysel krediyi  beklenmedik durumlara karşı güvence altına almak için seçilen bir sigorta türüdür.

Kredi koruma sigortası, kredi hayat sigortası olarak da adlandırılabilmektedir. En temel halinde  “vefat teminatı” içeren bu sigortayla, banka borcunuz yaşam kaybına karşın güvence altına alınır ve ailenize borç yükü kalması engellenir. Bankalardan kredi alırken “Vefat teminatlı” bir kredi hayat sigortası ürünü seçerek hem sevdiklerinizi hem de kredi borcunuzu güvence altına alabilirsiniz.

Kredi koruma sigortasının en temel seviyesindeki tek teminatlı (vefat teminatı) modeli için sayfalarımızda detaylı şekilde anlattığımız “Kredi Hayat Sigortası” ürününü mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.Tek teminat seviyesi kredi alımınızda yeterli bir model olabilecektir. Bununla birlikte aşağıda diğer kapsamlar olarak belirttiğimiz ek durumları da değerlendirmek isterseniz işte detaylar…

Diğer Kapsamlar;

  • Beklenmedik bir kaza
  • İstem dışı işsizlik
  • Geçirilen bir hastalık ve bu hastalık döneminde hastaneye yapılan yatışlar

Kredi Koruma Sigortasını Kimler Alabilir?

18 ile 65 yaş arası herkes herhangi bir banka üzerinden kredi koruma sigortası yaptırabilir.  Kredi koruma sigortasının SGK’lı çalışan kişiler için düzenlendiğini de hatırlatalım.

Devlet memurları , emekliler, çiftçiler ve ev hanımları kredi koruma sigortasından yararlanamaz.

Teminatlar

  • İstem dışı işsizlik
  • Kaza ve ya da kaza sonucu vefat
  • Kaza sonrası sakatlanma durumlarında hastalık gibi başlarına gelebilecek durumlarda hastanede yatma sürecinde teminatların ödenmesi gerçekleşir.

Sigortalının işsiz kalması durumunda tazminatın ödenmesi için gereken ilk şart işsizlik sigortası ile aylık olarak ödeneği hak kazanması gerekir. İşsizliğin gerçekleştiği tarihte aynı işverenle aynı iş yerinde 180 gün çalışmış olması gerekir.

Kaza sonucu vefat durumunda, sigortalının bir kaza sonucunda hemen ödemesi yapılır. Eğer kaza yaptığı tarihten itibaren 1 sene içinde yaşam kaybı geçirmesi durumunda poliçede belirtilen teminat ile birlikte ödemesi yapılır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sigortalının kaza veya hastalık sonucu iş göremez duruma gelmesi halinde sağlık kurumu tarafından verilecek istirahat raporu ile poliçede belirtilen teminat ödemesi yapılır.

Sigortalının kaza veya hastalık sonucu hastanede yatarak tedavi görmesi durumunda ilk 5 gün için poliçede belirtilen teminat ile ödemesi yapılır.

Sağlık Beyanı ve Ödeme Yapılamayacak Durumlar

  • Sigortalının sigorta başlangıç tarihinden önceki rahatsızlıkları doğuştan gelen sakatlık veya hastalıklar bu durumlara bağlı olarak oluşan durumlar nedeni ile hastane yatışları bu teminat kapsamına girmez ve bu durumlarda banka ödeme yapamaz.

Kredi sürecinde kanser felç kalp krizi böbrek yetmezliği gibi tehlike hastalıklara yakalanır iseniz sigortanız kredi borcunuzun tamamını sizin yerinize kapatır.

  • Sigortalının alkol uyuşturucu gibi maddeler tesiri altındaki rahatsızlıklar bu rahatsızlıklar sebebi ile hastane yatışlarında teminat ödemesi yapılamaz.
  • Kişinin geçirmiş olduğu akıl ve ruh durumu ile ilgili durumlarda sigorta ödemesi yapılamaz.
  • Kişinin başından geçen olaylarda intihar veya intihara teşebbüste bulunarak hasta yatışlarında sigorta ödemesi yapılamaz.

Sigorta Prim Tutarı

Sigorta pirim tutarları; teminat tutarı, yaş, kredi borç bakiyesi, kalan kredi vadesi ve aylık kredi faiz oranına göre değişmektedir Sigorta primleri peşin veya taksitli olarak hesaptan veya kredi kartından tahsil edilebilir. Sigorta primlerini kredi talebine ekleyerek de ödeme yapabilirsiniz. Hayat sigortası ile gelir kaybı yaratacak ve karşılaşması muhtemel risklere karşı da korunursunuz.

Kredi Koruma Sigortası Yaptırırken

Kredi koruma sigortası yaptırırken teklif formunda yer alan sorulara doğru cevap vermeniz ve sigorta şirketine bildirmeniz önemlidir. Aksi takdirde sigorta şirketleri sözleşmeden vazgeçebilir. Ya da sizden ek prim talep edebilir. Özel şartların ne olduğunu öğrenmek adına sizlere verilen ekleri okumanız gerekiyor. Eklerde her durum detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Bunları okuyarak kafanızı kurcalayan durumlara yanıt bulabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin