Kredinizi Erken Kapatmanız Durumunda Süreç Nasıl İşler?

Herhangi bir durum için kredi alan bireyler kredilerini erken kapatma durumunda sürecin nasıl işlediğini merak etmekte. Kredinin erken kapatılması sonucunda aylık ödenmesi gereken taksitler de ortadan kalkmış olur ve borç ödenerek beraberinde birçok avantajı getirebilir.

Bankanızın Erken Kapatma İle İlgili Yaklaşımını Biliyor musunuz?

Kredinin erken kapatılması durumunda sürecin nasıl işlediğini anlatmadan önce bazı bankaların krediyi erken kapatmak söz konusu olduğunda cazip indirimler sunduğunu, bazı bankaların ise kredinin erken kapatılması nedeniyle erken kapatma cezası adı altında bir ücret talep etmesi de mümkündür. Bu nedenle kredi alırken eğer erken kapatma gibi bir durum söz konusu ise öncelikle bu konu hakkında bankanızdan bilgi almanız çok daha doğru olacaktır. Aksi halde kredinizi erken kapatmak isterken bir miktar ceza ücreti ödemeniz talep edilebilir.

Kredimi Erken Kapatma Gibi Bir Niyetim Var. Ne Yapmalıyım?

Bu yazı ilginizi çekebilir
  • Kredinizi erken kapatmak istiyorsanız öncelikle kredi alırken bunu bankanıza belirtmeniz gerekmektedir. Bu konudaki yaklaşım bankadan bankaya göre değişeceğinden kredi almadan önce bilgi almanız sizin lehinize olacaktır.
  • Tüm bu bilgileri aldıktan sonra kredi çekerseniz ve kredinizi erken kapatmak isterseniz bu isteğinizi bankanız ile yazılı olarak paylaşmanız gerekir. Bankanıza bu doğrultuda kredinizin erken kapaması ile ilgili hesaplamalar yapacak ve ödemeniz gereken miktar ortaya çıkacaktır.
  • Kredi almış ama bankanız ile daha önce konuşmamışsanız cezai ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz. Ancak bu konu ile alakalı net bir ücret yoktur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ücret krediye göre değişkenlik gösterecektir.

Gerçekten Karda Mısınız Kontrol Edin!

Elinizde toplu bir para olduğunda ve kredinin erken kapatılması söz konusu olduğunda bunun gerçekten mantıklı olup olmadığını düşünmenizde fayda var. Genellikle uzun vadeli kredilerde ilk aylarda en yüksek faiz oranından taksit ödemeleri yaptıysanız, kapama işlemi artık sizin için o kadar karlı olmayabilir. Elinizdeki toplu para ile daha iyi bir yatırım yapma şansınız olabilir. Ana parayı ödemesinin ardından yaptığınız kalan taksitlerin ödemelerinin yeniden yapılandırılması ve yeni bir faiz oranı belirlenerek kapatılması da elinizdeki alternatiflerden biri olabilir.

Böyle bir durumda size kar – zarar özetinizi çıkarabilecek finans kuruluşlarından destek almanızda fayda var.

Bunları da beğenebilirsin