Kritik Hastalıklar Teminatı Nedir?

Sağlığını güvence altına almak isteyenler, öncelikle sağlık sigortası yaptırmayı düşünmektedir. Hem kendilerini, hem de ailelerini güvence altına almak isteyenler için farklı sağlık sigortası türleri bulunmaktadır. Sağlık sigortalarının asıl amacı ise, kısa sürede tedavi olmanız için gerekli olan tüm hizmetleri kolaylıkla almanızı sağlamaktır. Sağlık sigortası yaptırırken belirli kriterlere uygun olarak prim ödemeleri hesaplanır ve sigortayı yaptırmak isteyen kişiyle poliçe detayları konuşulur. Birçok sağlık sigortası, sık rastlanan hastalıklar da dahil olmak üzere oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı sizi koruma altına almaktadır. Ancak poliçesinin çok daha kapsamlı olmasını isteyenler de bulunmaktadır. Bu noktada ise kritik hastalıklar teminatı dikkat çekmektedir. Yazımızda bu teminata dair tüm detayları paylaşıyor olacağız.

Kritik Hastalıklar Teminatı Nedir?

Kritik hastalıklar teminatı, kanser ya da kardiyovasküler hastalıklar gibi hayati öneme sahip olan hastalıklar için sizi güvence altına alan bir teminat türüdür. Bu teminatla birlikte kritik hastalık olarak nitelendirilen hastalıklardan herhangi birine yakalanmanız durumunda, yüksek sağlık giderleri konusunda endişe duymanıza gerek kalmaz. Hem aileniz, hem de kendiniz için olası önemli sağlık sorunları açısından kapsamlı bir sağlık hizmetini almanıza da yardımcı olan kritik hastalıklar teminatı; aynı zamanda 18-60 yaş aralığında olan ve sağlık geçmişi ile ilgili herhangi bir engel bulunmayan herkes için uygulanabilir. Beyin tümörü, böbrek yetmezliği, inme, işitme kaybı, kalp krizi, MS hastalığı, koma, parkinson ya da organ nakli gibi birçok sağlık sorunu kritik hastalıklar teminatı kapsamında yer almaktadır.

Özel Sağlık Sigortası Kritik Hastalıklar Teminatı

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Sağlık Sigortası ile sigortalı olarak çalışma şartı olmaksızın herkes sağlık sigortası avantajlarından faydalanabilir. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde tedavi imkanı sunan Özel Sağlık Sigortası ile kişiler istedikleri doktora randevu alabilir ve beklemeden tedavi için gerekli hizmetleri alabilir.

Özel Sağlık Sigortası kapsamında yatarak ve ayakta tedavi teminatları ana teminat olarak sunulmaktadır. Kritik hastalıklar teminatının poliçenize dahil edilmesini istiyorsanız, bunun ek teminat olarak kabul edildiğini bilmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda her sigorta şirketi, Özel Sağlık Sigortası kapsamında bu teminatı sunmayabilir. O nedenle sigorta yaptırmadan önce, bu konuda detaylı bilgi almanızı öneririz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kritik Hastalıklar Teminatı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası SGK’lı olarak çalışan ve aktif sigorta girişi bulunan kişiler tarafından yaptırılabilen bir sigorta ürünüdür. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıran kişiler muayene ya da tedavi için ekstra ücret ödemeden birçok hizmetten faydalanabilir. Devlet tarafından alınan katkı payı ödemesinin haricinde, yüksek giderlere neden olan tedavi masraflarını sigorta şirketi karşılamaktadır.

Özel Sağlık Sigortasında olduğu gibi Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında da ayakta tedavi teminatı ve yatarak tedavi teminatı ana teminatlardandır. Doktor muayeneleri, tahliller, fizik tedavi ya da tanı için kullanılan ultrason ve röntgen gibi görüntüleme yöntemleri ayakta tedavi kapsamındadır. Ancak yatış gerektiren sağlık durumlarında yatarak tedavi teminatı devreye girmektedir. Bu teminat ile ameliyat giderleri, anestezi, tıbbi malzeme ya da hastane odası gibi hizmetler poliçede belirlenen şartlara bağlı olarak sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak sigortayı yaptırmak isteyen kişi, dilerse poliçesine ek teminat olarak kritik hastalıklar teminatını dahil edebilir.

Bunları da beğenebilirsin