Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Balkonlar evinizin dış dünyaya uzanan kısımlarıdır. Evinizin rahatlığını ve açık havanın keyfini bir arada yaşamanızı sağlarlar. Fakat çoğu zaman balkonumuzun yeterince büyük olmadığını düşünmüşüzdür. Bu aslında elimizdeki alanı doğru kullanmadığımız için başımıza gelir. Yeni bir ev almayı düşünenler seçtikleri bir evin diğer tüm kısımlarını beğenmişken balkonunun küçük olduğunu düşündükleri için evi almaktan vazgeçebilirler bazen. Aslında balkonunuzu bazı temel dekorasyon oyunları ile hem daha ferah hem de daha yaşanılası bir alana dönüştürebilirsiniz. Bunun için yapabileceğiniz bazı küçük değişiklikleri sizleri için sıraladık.

Köşe Rafları

Balkon köşelerine tıpkı banyolarda kullanıldığı gibi köşe rafları asabilirsiniz. Böylece hem kullanmadığınız en küçük alanları bile değerlendirmiş olursunuz hem de raflarla daha çok yüzey kazanmış olursunuz. Bu alanı ister ihtiyaçlarınız için ister dekoratif amaçlarla kullanabilirsiniz.

Bitkilerin Zenginliği

Bir balkonu balkon yapan üstünde yetişen yeşilliktir. Balkonunuzda bakacağınız çiçeklerle çok daha mutlu bir alan yaratmış olursunuz kendinize. Bitkiler için gerekli saksıların gereksiz alan işgal etmemesi için de pek çok yöntem kullanabilirsiniz. Duvarlara ya da tavana asılabilir saksılar olduğu gibi trabzanlardan sarkan saksılar da balkon dekorasyonu için çok uygundur. Böylece balkondaki kullandığınız alanı da genişletmiş olursunuz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ahşap Dekorasyon

Balkonunuzu tasarlarken ahşap mobilyalara yönelmek hem rahatlık hem de göz zevki için birebirdir. İster bir köşe koltuğu olsun ister sade bir sandalye, ahşabın girdiği yaşam alanı daima insan ruhuna huzur verecektir. Ayrıca balkonunuzun şekline ve ihtiyaçlarına göre marangozlarda istediğiniz şekilde raflar yaptırabilir, alanınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Katlanabilir Eşyalar

Balkonunuzun küçük olduğunu düşünüyorsanız bu alanı en etkili şekilde kullanmak için başvurabileceğiniz diğer bir yöntem de eşyalarınızı katlanabilir olanları arasından seçmek. Örneğin balkon duvarına monte edilmiş bir katlanır masa hem ihtiyaç anında çok kullanışlı olacaktır hem de gerek olmadığında boşa alan kaplamayacaktır. Aynı şekilde katlanır sandalyeler de balkonu kullanmak isteyen kişi sayısına göre çıkarılabilir. Böylece kimsenin oturmadığı sandalyeler ayak altında olmayacağı için balkonunuz hiç olmadığı kadar geniş bir his verecektir.

Yaşam Alanınızı Kendiniz Yaratın

Balkonunuzu evinizin bir parçası olarak görmeniz gerekir. Bunun için balkon duvarlarına resimler asabilirsiniz örneğin. Monte ettiğiniz rafları kıymet verdiğiniz eşyalarla süsleyebilirsiniz. Balkonun bir köşesine geniş bir ayna yerleştirebilir, burada kişisel bir alan oluşturabilirsiniz. Böylece artık balkon yalnızca evin bir köşesi değil sizin alanınız haline gelmiş olur.

Bunları da beğenebilirsin