Küçük Banyolarınızı Genişletecek 3 Tasarım Önerisi

Başta öyle gelmese de zamanla evin en çok daralmış hissi veren kısmı banyo oluyor. Siz de banyonuzda git gide sıkıştığınızı hissediyorsanız yalnız değilsiniz. Ev değiştirmek ya da banyoyu büyütecek tadilatlara girişmeyi de gözünüz kesmiyor olabilir. O halde hacimsel olmasa da hissedilen banyo alanınızı arttırmak için ne tür çözümler bulabileceğimizi araştıralım. Bu pratik çözümlerle banyonuz hiç olmadığı kadar rahat, geniş ve kullanışlı bir hale gelecek.

Gereksiz Eşyalara Güle Güle

Aslında eve taşınırken böyle bir plan yapmamıştınız belki ama zamanla banyoda biriken eşyalar öyle bir hal aldı ki artık içeri bile zor girer oldunuz. Bu hepimizin başına geliyor. Bir yer bulamadığınız süpürgeyi, paspası banyonun bir köşesine atıyoruz. Saç kurutma makinesi ortalıkta dolanmaya başlıyor, saç bakım ürünlerimiz, tıraş aletlerimiz raflardan taşıyor. Banyonuzun genişlemesini istiyorsanız en başta tüm bu daraltan eşyalardan kurtulmanız gerek. Çekmeceleri düzenleyerek başlayabilirsiniz işe. Kullanmadığınız eşyaları ortadan kaldırabilirsiniz. Göz önünde ne kadar az ürün olursa banyonuz o kadar geniş ve ferah bir his verecek.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sade Tasarımların Ferahlatan Seçenekleri

Banyolar için en uygun seçimler daima sadelikten geçer. Bu yüzden karmaşık desenlerden kaçınmak gerekir. Mümkünse genel olarak aynı renkli tasarımları seçmelisiniz. Renk kargaşasının olduğu bir yer olduğundan da karışık ve kalabalık görünecektir. Tek ve yalın renklerle tasarlanmış bir banyo hem ferah hem de temiz bir yer izlenimi bırakır.

Ayna ve Aydınlatma Kullanımının Önemi

Banyoların vazgeçilmezi aynalar evinizin bu en özel kısmını vezir de edebilir rezil de. Dar alanlara daha geniş bir izlenim kazandırmak için sıklıkla aynalar kullanılır. Banyonuzun daha ferah bir havaya bürünmesi için aynanızı büyültebilirsiniz. Fakat çok fazla küçük aynayı bir arada kullanmamaya da özen gösterin. Bu şekilde tasarlanmış bir banyoda farklı açılardaki aynalar istediğimizin aksine klostrofobik bir etki yaratabilir. Diğer bir önemli konu da aydınlatma. Loş aydınlanan bir yer olduğundan da küçükmüş hissi verir. Daha geniş ve ferah bir banyo için iyi aydınlatma şart. Işığın gözünüzü yormaması için doğru yerlere konuşlandırılması da önemli. Özellikle aynalardan direk yansıyacak ışıkları farklı açılarda, daha çok kırılacak ve içerisini daha homojen dolduracak şekilde tasarlamayı deneyebilirsiniz. Böylece banyonuzu hiçbir tadilata gerek duymadan genişletmiş olursunuz.

Bunları da beğenebilirsin