Metaverse Sigorta Kapsamına Girecek mi?

Her sektörde olduğu gibi, sigorta sektörü de yeni nesil trendlere ve teknolojilere uyum sağlamak zorundadır. Örneğin, sigorta için blok zinciri tabanlı bir sistem, çeşitli sistemlerden gelen verileri depolamayı ve yönetmeyi mümkün kılacaktır. Metaverse’de sigorta yapmanın birçok faydası vardır ve kayıp olasılıkları çok büyüktür. Sigortacılar, tüketicilerin sanal varlıklarını benzersiz ve sürükleyici bir ortamda sigortalamasına izin vererek karlarını en üst düzeye çıkarabilecekler.

Metaverse Nasıl Ortaya Çıktı?

Metaverse teriminin orijinal kullanımı 1992’de Neal Stephenson’ın Snow Crash adlı kitabında yer almıştır. Bu romanda, fiber optik ağlar ve bir çift VR gözlüğü ile erişilebilen hayali bir yer temsil edilmişti. Bu nedenle, çok temel düzeyde, metaverse insanların İnternet üzerinden etkileşime girdiği sanal bir ortamdır. Ancak bir sohbet odasından veya sosyal medya sitesinden çok daha fazlasıdır. Bu nedenle, bu sanal dünyaların evrimi, çeşitli VR ve AR sistemlerinin geliştirilmesine bağlı olmuştur.

Sigorta endüstrisinin metaverse dünyasına girişi için ilk adım, bir sigorta şirketinin günlük faaliyetlerini Metaverse’e aktaran paralel sistemler kurmaktır. Metaverse henüz emekleme aşamasındayken, sigorta endüstrisi buna katılmak için iyi bir konumda.  Birinci sınıf sigorta şirketleri, sürükleyici ve dijital süreçleri kolaylaştıran bir kullanıcı deneyimi oluşturarak gelecekte metaverse evrenlerde gelişebilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Metaverse Sigorta Çalışmaları ve Kapsamı

Gelecekte birçok insan için Metaverse sigortası, dijital varlıklarını korumanın ve kayıpları azaltmanın tek yolu olabilir. Metaverse sigorta kapsamının yararları açık olsa da, riskler şu an için belirsizliğini koruyor. Teknoloji geliştikçe, bu durum yeni siyasi ve sosyo-ekonomik riskler getirebilir. Ek olarak, sistemler muhtemelen bulut ortamda barındırılacağından, bu durum burada doğan anlaşmazlıkların çözümünü son derece zorlaştıracak. Uzun vadede, Metaverse sigortası dijital dünyadaki operasyonlarda önemli bir oyuncu haline gelebileceğini söyleyebiliriz. Siber sigortalar da bu süreçle birlikte öenmli bir dönüşüme uğrayacaktır.

Metaverse açılımı sigorta sektöründe ciddi anlamda istihdam artışı yaratacağı öngörülüyor. Metaverse kavramı küçük, orta ve büyük ölçekli sigorta şirketleri ile aracıların bu ekosistemde yer alması bekleniyor. 

Şu an için metaverse sigorta kapsamında yer almasa da, yaşanan yeni değişimlerle beraber kullanıcılardan özellikle arsa sigortası ile ilgili bir talep doğduğu söyleniyor. Gerçek hayatta nasıl ki sahip olduğunuz evi herhangi bir riske karşı sigortalatıyorsanız, ilerleyen dönemlerde metaverse arsalar da sigorta kapsamına alınabilir. Yine de sigorta şirketleri metaverse’ye adapte olabilmek için çalışmaları yürütüyor ve bunun ticari ve hukuksal altyapısının sağlanması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin