MikroKredi Nedir?

Kredi kullanmak nakit ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda kendi işini kurmak isteyenler için de ilk adım olabiliyor. Diğer yandan tüketici kredilerinin yüksek faiz oranlarına sahip olması sıfırdan bir iş başlatacak olan kişilerin gözünü korkutabiliyor. Özellikle kendi işinin patronu olmak isteyen, ancak nereden başlayacağını bilemeyen kadınlar için sadece maddi yeterlilik değil eğitim de önem teşkil ediyor. Mikro kredi ile kendi işini kurmak isteyen kadınlar tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Peki, mikro kredi nedir ve kimler kullanabilir?

MikroKredi Nedir?

Mikro kredi, fazla geliri olmayan ve çalışmayan kadınların kendi işlerini kurmaları amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Buna göre iş kurmak isteyen kadınlar gelir olmaksızın, kefilsiz ve teminatsız mikro kredi alabiliyor. Mikro kredi sisteminde 1.000 TL’den 15.000 TL’ye kadar varan miktarlarda kredi almak mümkündür. Kamu ya da özel bankaların sistemlerinde bulunmayan mikro kredi finansmanlar aracılığı ile veriliyor. 

MikroKrediyi Kimler Kullanır?

Grup tabanlı bir kredi modeli olan mikro kredi programına göre kendi işini kurmak isteyen 5 kişinin bir araya gelerek başvuru yapması gereklidir. Dar gelirli olan ve kendi işini kurmak isteyen her kadının başvuru yapabileceği bu programda, bir araya gelen kadınların yakın akraba olmaması gerekiyor. Eğer Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, iş fikrinizi beğenirse mikro krediyi alabilirsiniz. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

MikroKredi Nasıl Alınır?

Mikro kredi almak için bir araya gelen 5 kişinin öncelikle gerekli evraklarla Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’na başvuru yapması gereklidir. Başvuru esnasında her kişiden şu belgeler istenir: 

Fakirlik İlmühaberi

  • İkametgâh Belgesi
  • Nüfus Aile Bildirimi
  • Kira kontratı/kiracı ise
  • Sosyal güvencesi olmadığına dair belge
  • Sabıka kaydı

Yukarıda yer alan belgelerle beraber başvuru formunu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurunuzun ardından TGMP personeline iş fikrinizi anlatmanız ve sonrasında işinizi kuracağınız 5 kişiyle birlikte 5 gün sürecek olan eğitime katılmanız gereklidir. Eğitimin ardından iş için belirlenen kredi tutarını alabilirsiniz. 

Bunları da beğenebilirsin