Neden Hayat Sigortası Yaptırmalısınız?

Çoğumuz için hayat, gelecek hakkında düşünmemize neden olabilecek bir dizi önemli dönüm noktasıdır. Kaçınılmaz olarak, hayatımızı ve ötesini düşündüğümüzde, geride bıraktığımız insanlara ne olabileceğini düşünmeden edemiyoruz. Bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin veya akrabalarınızın, ödenmemiş borçlarınızdan veya çocuk bakım masrafları, ipotek veya hatta cenaze, tıbbi veya bakım masrafları gibi harcamalarınızdan mali olarak sorumlu olmaları mümkündür. Borcunuz olmasa bile, sevdiklerinize bir miras bırakmak, ailenizin gelecekteki yaşam maliyetlerine katkıda bulunmaya yardımcı olmak isteyebilirsiniz. Bu noktada hayat sigortası tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak doğru seçimdir. 

Hayat sigortasına ihtiyacınız var mı?

Hayat sigortasına ihtiyacınız olup olmadığını belirlemenin ilk yolu, mali yükümlülüklerinizin ve katkılarınızın neler olduğunu ve artık yanınızda olmasanız bunun sevdikleriniz üzerindeki etkisinin ne olacağını düşünmektir. Çocuklarınız varsa, onları özel bir okula göndermeyi seçmiş olabilirsiniz. Diğer yandan cenazeniz mütevazi bir şekilde yapılsa bile muhtemelen maliyetli bir olay olabilir. 

Hayat sigortası yaptırmanın avantajları

Ailenizi Koruyun

Hepimiz evlerimiz, arabalarımız ve hatta elektronik cihazlarımız gibi bizim için önemli olan şeyler için sigorta yaptırırız. Ancak çoğu kişi, konu ailesine geldiğinde en önemli şeyi, yani hayatını sigortalamayı unutur. Aileniz veya sevdikleriniz finansal destek için size güveniyorsa, özellikle birden fazla çocuğunuz varsa, siz bu dünyadan gittikten sonrasonra onlara hayat sigortası hediye etmek hoş bir güvenlik noktası olabilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sadece bir kişinin sigortalı olduğu tek bir hayat poliçesi ile hayat sigortası yaptırabileceğiniz gibi, ortak hayat veya ikili hayat sigortası ile hem sizin hem de eşiniz için hayat sigortası yaptırmanız mümkündür.  

Vergisiz Ödeme

Bir hayat sigortası poliçesi yaptırmak, eşinize veya lehtarınıza, öldükten sonra vergiden muaf toplu bir ödeme almasını sağlar ve ailenizi zor durumlarda desteklemek için yeterli olur. Ancak, vefatınızdan sonra parayı miras alabilecek olanlar, doğrudan aile üyesi olup olmadıklarına bağlı olarak veraset vergisi ödemek zorunda kalabilirler. 

Gelecek İçin Plan Yapın

Hayat sigortası, ailenizin ihtiyaçları olduğu sürece bir geliri olduğundan emin olmanın yanı sıra, onların finansal istikrarını sağlamaya ve gelecekte iyi bir yaşam standardı sağlamaya yardımcı olmanın bir yoludur. Hayat sigortası ayrıca, cenaze masrafları gibi, ileride ortaya çıkacak kısa ve uzun vadeli masrafların mali yükünü hafifletmeye yardımcı olur.

Kredileri Ödemek

Ailenizle ilgilenildiğinden emin olmak bir numaralı önceliğiniz olsa da, vefat etmeniz durumunda, özellikle de karşılayamıyorlarsa, ödenmemiş borçları veya kredileri ödemek zorunda kalma zorunluluğunu onlara bırakmak istemezsiniz. Bir hayat sigortası poliçesi yaptırmak bu maliyeti karşılamaya yardımcı olur ve aksi takdirde geliriniz veya maaşınızla halledilecek olan ödenmemiş bakiyelerin ödenmesine yardımcı olur.

Bunları da beğenebilirsin