Öğrenciyken Kredi Kartı Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Öğrencilerin doğru kredi kartı kullanma alışkanlığına sahip olmaları ileride ödeme konusunda sorumluluk sahibi olmalarına yardım eder. Aynı zamanda doğru harcama alışkanlığı kazanmak için de kredi kartı kullanımı tercih edilebilir.  Diğer yandan kredi kartı kullanımında borç ödemelerinin zamanında yapılması gibi birçok olumlu durum ileride kredi notunun yüksek olmasını sağlar. Bu da sonraki yıllarda ev ya da araba satın almak için kredi kullanmak istediğinizde işinizi kolaylaştırabilir. Bu noktada öğrenciyken doğru kredi kartı kullanımı için dikkat edilmesi gereken faktörler şu şekildedir:

Kredi Kartı Faturanızı Zamanında Ödeyin

Kredi kartları olumlu bir kredi geçmişi oluşturmanıza yardımcı olabilir, ancak faturanızı zamanında ödemezseniz faydadan çok zarar görürsünüz. Ödeme geçmişi, kredi notunuzdaki en büyük faktörlerden biridir, bu nedenle faturanızı son ödeme tarihine kadar ödemeyi bir öncelik haline getirir. Otomatik ödeme talimatı vermek, unutsanız bile ödemelerinizin gecikmesini engeller ve kredi notunuz üzerindeki olumsuz etkileri sınırlayabilir.

Ödeyebileceğinizden Fazlasını Harcamayın 

Kredi kartı borcu girdabına düşmek zor değil. İster arkadaşlarınızla ani bir gezi, ister en sevdiğiniz giyim mağazasında harika bir indirim olsun “şimdi al, sonra öde” fikri çekicidir. Mezun olduktan ve yüksek maaşlı bir iş bulduktan sonra tüm bu masrafları ödemeyi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak kredi kartı harcamasının fazla olması ekstre tarihinde ödeyeceğiniz miktarın da fazla olması anlamına gelir. Öğrenciyken ek gelire sahip olsanız bile ödeyebileceğinizden fazlasını harcamamaya dikkat etmeniz önemlidir. Bunu yaparken aylık ödeyebileceğiniz miktarı belirleyebilir ve bu limiti aştığınızda kartınızı evde bırakmayı deneyebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Çok Fazla Kart Kullanmayın

Aynı anda birkaç kredi kartı için başvurmak cazip gelse de, bunu yapmak kredi notunuz için zararlı olabilir. Kredi kartı başvurusu, notunuzu etkileyebilecek zorlu bir kredi sorgulamasına yol açmakla kalmaz, aynı zamanda çok fazla karta sahip olmak harcamalarınızı ve ödeme tarihlerini takip etmeyi zorlaştırabilir.

Nakit Avans Kullanmaktan Kaçının

Bankaların sunduğu nakit avans hizmeti aslında göründüğü kadar çekici değildir. Muhtemelen kredi kartı harcamalarınızdan daha yüksek bir faiz oranına sahip olan nakit avans fazladan ödeme anlamına gelir. 

Kredi Kartınızı Arkadaşlarınıza Vermeyin

Bir başkasının kredi kartınızı kullanmasına izin verirseniz, size geri ödesin ya da ödemesin masrafları ödemekle yükümlüsünüz. Sonuçta kredi kartı kimin adına ise ödemeyi yapmak da onun sorumluluğundadır. Bu yüzden arkadaşlıkları ve parayı birbirine karıştırmamak daha iyidir.

Bunları da beğenebilirsin