Online DASK Başvurusu ve İptali Nasıl Yapılır?

Ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında bulunan DASK ile konut; doğal afetlere karşı koruma altına alınmış olur. Böylelikle olası bir deprem durumunda ortaya çıkan hasar nedeniyle maddi zarara uğramanız engellenir. Yeni ev alanlar ve Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak isteyenler, işlemlerin online olarak yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Online DASK sigortası başvurusu ve iptali ile alakalı tüm detaylar yazımızda.

Online DASK Sigortası Yaptırmak için Gerekli Bilgiler

İnternetten deprem sigortası yaptırmak isteyen kişilerin, sigorta şirketine bazı bilgi ve belgeleri iletmesi gereklidir. DASK yaptırmak için gerekli belgeler ise şu şekildedir;

  • Sigorta sahibinin adı soyadı, adresi, cep telefon numarası ve tüzel kişiler için vergi kimlik numarası.
  • Sigortalanacak binanın açık adresi, tapu bilgileri, yapı tarzı, inşaat yılı, hasar durumu ve toplam kat sayısı.
  • Meskenin (dairenin) brüt yüz ölçümü ve kullanım şekli.

Yukarıda yer alan bilgilerin yanı sıra bu bilgilerin bulunduğu belgelerin de sigorta şirketine ulaştırılması gereklidir.

İnternetten Nasıl DASK Yaptırılır?

İnternet üzerinden Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak istiyorsanız, öncelikle bunu hangi sigorta şirketinden yaptıracağınıza karar vermeniz gereklidir. Detaylı bir araştırma sonucunda DASK yaptıracağınız sigorta şirketine karar verdikten sonra, şirketin web sitesine giriş yaparak şu adımları izleyin:

  • Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) sayfasında yer alan “DASK sigortası teklifi al” butonuna tıklayınız.
  • Çıkan ekrana T.C. kimlik numarası ya da vergi numarasını girdikten sonra devam butonuna tıklayın.
  • Ekranda görünen adresiniz doğruysa işleme devam edin, değilse “başka adres seçmek istiyorum” seçeneğini işaretleyerek DASK yaptırmak istediğiniz konutun adresini girin.
  • Kişisel bilgilerinizin ardından daire bilgilerini de eksiksiz şekilde girdikten sonra poliçe teklifi almak için devam butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda DASK poliçesi detaylarını ve ödeyeceğiniz tutarı göreceksiniz, teminat detaylarını da kontrol ettikten sonra poliçenizi satın alabilirsiniz.

Online DASK İptali Yapılabilir mi?

DASK ev sahibi olanların yaptırması zorunlu olan bir sigorta türü olduğundan yapıldıktan sonra iptal edilmesi mümkün değildir. Ancak sigorta yanlış mesken üzerine yapılmışsa, poliçe üzerinde yazılan bilgiler yanlışsa, aynı yer için birden fazla deprem sigortası yapılmışsa ya da mesken sahibi değişikliği durumunda DASK iptal edilebilir.

DASK iptali söz konusu olduğunda, poliçeyi yaptırmış olduğunuz sigorta şirketine başvurmanız gereklidir. Online olarak DASK poliçesi iptal edilemediğinden sigorta şirketinizi arayarak nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin