Özel Sağlık Sigortası Burun Ameliyatını Karşılıyor Mu?

Özel sağlık sigortası ile özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden tedavi olmak mümkündür. 18-65 yaş aralığındaki herkesin yaptırabileceği özel sağlık sigortası ile alakalı en çok merak edilen durumlardan biri de burun estetiğini karşılayıp karşılamadığıdır. Ayakta ya da yatarak tedavi imkanı sunan özel sağlık sigortasının estetik işlemleri ile alakalı kapsamı yazımızda sizi bekliyor. 

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Anlaşmalı özel hastanelerde tedavi imkanı sağlayan özel sağlık sigortası SGK şartı aranmaksızın herkes tarafından yaptırılabilir. Özel sağlık sigortası ile herhangi bir katkı payı ya da ekstra ücret ödemeden tedavi ya da muayene olabilirsiniz. Ayakta ve yatarak tedavi teminatı sunan özel sağlık sigortası, sigorta şirketine bağlı olarak ek teminatlar da içerebilir. Ayakta tedavi teminatı söz konusu olduğunda doktor muayenesi ve tahlil, röntgen ya da fizik tedavi gibi tanı yöntemleri de sigorta şirketi tarafından karşılanır. Yatarak tedavi teminatında ise acil durumlar ve ameliyat gerektiren rahatsızlıklar sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda anestezi, hastanede kalış masrafları ve ameliyattan kullanılan ekipmanlar da sigortaya dahildir. Özel sağlık sigortasında tüm tedavi masrafları poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılandığından, detaylı araştırma yapılması önerilir.

Özel Sağlık Sigortası Burun Estetiğini Karşılar Mı?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel sağlık sigortasının burun estetiğini karşılayıp karşılamadığı merak ediliyor. Esasen burun ameliyatı bekleme süresine tabi olan durumlar içinde yer alır. Buna göre eğer kişinin özel sağlık sigortasını yaptırmadan önce burun ile alakalı bir şikayeti varsa ya da ameliyat olmasını gerektiren bir durum mevcutsa sigorta ameliyatı karşılamaz. Ancak burun estetiğini gerektiren durum özel sağlık sigortasının yaptırılması sonrasında ortaya çıktıysa burun estetiği sigorta şirketi tarafından karşılanır. Diğer yandan burun ameliyatı ile alakalı bekleme süresi sigorta şirketine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 

Özel Sağlık Sigortasının Karşıladığı Ameliyatlar Nelerdir?

Özel sağlık sigortasının karşıladığı ameliyatlardan bazıları şu şekildedir; 

  • Organ nakli ameliyatı
  • Katarakt ameliyatı
  • Kulak tüpü operasyonu
  • Bademcik ve geniz eti ameliyatı
  • Diz yırtıkları için operasyon

Özel sağlık sigortası burun estetiğinin yanı sıra farklı ameliyatları da karşılamaktadır. Ancak her birinin bekleme süresi vardır ve detaylı bilgi almak için sigorta şirketinizle iletişime geçmeniz gereklidir.

 

Bunları da beğenebilirsin