Özel Sağlık Sigortası Corona Virüs Giderlerini Kapsar Mı?

Dünyayı kasıp kavuran Corona Virüs salgını maalesef ülkemize de ulaştı. Herkesin gözü kulağı sağlık bakanlığı’nın yapacağı açıklamalarda. Bir yandan da bireysel tedbirleri elden bırakmıyoruz.(Corona Virüsüne karşı nasıl önlemler alınmalı sorusunun cevabını şu yazımızda bulabilirsiniz.)Öte yandan virüsün bulaşma ihtimali herkesin aklında ve zihinleri kurcalayan bir diğer soru da yaptırdığımız özel sağlık sigortası corona virüs giderlerini kapsıyor mu?

Corona Virüs

Corona Virüs Çin’in Wuhan şehrinde 2019 yılının aralık ayında bilinmeyen bir sebeple ağır zatürre vakalarının artmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu sebeple de Corona-19 ismi verilmiştir virüsün bu son haline. Bir hayvan pazarından başladığı tahmin edilen virüs önce hayvandan insana geçmiş, daha sonra da insandan insana yayılarak dünyanın birçok bölgesine yayılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü’nün Corona Virüsü salgın ilan etmesi ile birlikte toplumun her kesiminde endişenin arttığını söyleyebiliriz. Öksürme, tıksırma gibi yollarla etrafa saçılan tükürük damlacıkları içinde bulaşan virüsten korunmak için temizliğe büyük önem verilmesi gerekiyor. Peki ya virüs bulaşır da bu rahatsızlığı yaşarsak, hastane masraflarımızı özel sağlık sigortamız karşılayacak mı?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı

Virüsün yayılması ile birlikte sağlık sigortalarını ve özel hastaneleri ilgilendiren birçok dedikodu da etrafa yayılmış durumda. Özel hastanelerin ateşli hastalıklara bakmayı reddettiğini söyleyenler de var salgın sebebiyle özel sağlık sigortalarının özel hastanelerde geçmediğini söyleyenler de. Öncelikle bazı konulara açıklık getirmek gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütünün salgın ilan etmesi bu virüsün ölümcüllüğünü değil yayılma ihtimalinin yaygın olduğunu gösteriyor sadece. Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı da bu durumu salgın olarak tanımlamış durumda ve buna göre önlemlerini alıyor. Bu yüzden virüs bulaşmış hastaların tedavileri sadece devletin belirlediği hastanelerde yapılacak. Özel hastanelerde tedavi uygulanması söz konusu değil. Yalnızca gelecekte virüsün yayılması ve ihtiyaç doğması halinde bakanlığın kararı ile özel hastanelerin bazı kısımları bu tedavi için ayrılabilir.

Şu anda virüs bulaşmış olma ihtimali bulunan hastalara testi sadece devlet hastaneleri yapıyor. Eğer özel hastanelere başvurursanız da bakanlığın oraya gönderdiği ekipmanla örnek alınıp yine devlet hastanesine başvuruluyor. Bu esnada hasta yirmi dört saat gözetim altında tutuluyor.

Peki ya özel sağlık sigortaları? Salgın ilan edilen hastalıklarda özel sağlık sigortaları devre dışı kalmış oluyor. Fakat zaten tüm işlemler devlet hastanelerinde gerçekleştirildiği için SGK giderleri karşılıyor ve vatandaşın cebinden ekstra para çıkmıyor. Siz yine de yüksek ateş ve halsizlik gibi virüsü hatırlatan belirtilerle özel hastaneye giderseniz ve tedavinizin sonucunda başka bir rahatsızlığınız olduğu ortaya çıkarsa özel sağlık sigortanızdan faydalanabiliyorsunuz.

Bunları da beğenebilirsin