Özel Sağlık Sigortası Diş Tedavisi Kapsamı

Hayatın gerçeği olan sağlık sorunları her an karşınıza çıkabileceğinden bu konuda kendinize yatırım yapmanız kadar olası bir durum yoktur. Özellikle ciddi hastalıklar nedeniyle ortaya çıkan tedavi masraflarını hafifletmek için özel sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz. Bu sayede gelecek kaygınızı hafifletebilir ve kendinize daha çok güvenebilirsiniz. 

Özel sağlık sigortası son yıllarda çoğu kişi tarafından tercih ediliyor ve bu sayede dilediğiniz özel hastanede her türlü sağlık sorunu karşısında sorunsuz bir şekilde tedavi olabiliyorsunuz. Poliçe dahilinde yer alan durumlara karşı güvence oluşturan özel sağlık sigortası ile alakalı en çok merak edilen konular arasında diş tedavisi yer alıyor. Diş tedavisinin özel sağlık sigortası ile karşılanıp karşılanmadığını açıklamadan önce özel sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olalım. 

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Çeşitli nedenlerden ötürü sağlığınızda meydana gelebilecek sorunların tedavisini karşılayan ve bunun yanında farklı hizmetlerden de yararlanmanıza yardımcı olan özel sağlık sigortası SGK şartı olmaksızın herkes tarafından yaptırılabilir. Özel sağlık sigortası ile sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden tedavi olabilirsiniz. Poliçe içeriğine bağlı olarak ek tedavileri de kapsayabilen özel sağlık sigortasının 2 ana teminatı vardır. Bunlar ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatlarıdır.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel sağlık sigortasında özel bir talep olmaksızın herkes için 2 ana teminat mevcuttur. Bu teminatların detayları ise şu şekildedir; 

Ayakta Tedavi: Ayakta tedavi teminatında poliçede belirtilen sayıya bağlı olarak doktor muayeneleri, tıbbi danışmanlık, ambulans hizmeti, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme ve tanı yöntemleri de dahil olmak üzere birçok sağlık hizmetinden ekstra ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda ayakta tedavi teminatı kapsamında fizik tedavi hizmetinden de yararlanmak mümkündür. 

Yatarak Tedavi: Ameliyat ya da yatış gerektiren sağlık durumlarında devreye giren yatarak tedavi teminatı ile yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, yatarak tedavi gerektiren küçük müdahaleler, evde bakım, anestezi giderleri ve yardımcı tıbbi malzeme kullanımı gibi birçok durum sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası Diş Teminatı

Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler diş teminatının poliçede yer alıp almadığını merak ediyor. Özel sağlık sigortası diş çekimi, implant, diş beyazlatma ya da diş çekimi gibi işlemleri karşılamamaktadır. Ancak bazı sigorta şirketleri diş tedavileri için ek teminat sunmaktadır. Sigorta poliçenize diş tedavileri için ek teminat ekleterek bu hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. 

Bunları da beğenebilirsin