Özel Sağlık Sigortası Diyetisyeni Karşılar Mı?

Özel sağlık sigortası sayesinde dilediği özel hastanede tedavi olma imkanına sahip olan vatandaşlar, sağlıklarını maddi olarak güvence altına alıyor. Diğer yandan özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen ve sigortanın kapsamı hakkında detaylı bilgisi bulunmayan kişilerin de araştırma yapması öneriliyor. Özel sağlık sigortası sunan birçok farklı sigorta şirketi olduğundan ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şirketi detaylı bir araştırma ile bulabilirsiniz. Ayakta ya da yatarak tedavi gerektiren birçok sağlık sorunu için hizmet sunan özel sağlık sigortasının diyetisyeni karşılayıp karşılamadığı da merak ediliyor. 

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası SGK şartı olmadan 18-65 yaş aralığındaki tüm vatandaşların faydalanabileceği bir sigorta türüdür. Kişinin yaşına ve sağlık geçmişine bağlı olarak her ay belli miktarda ödeme yapması gereklidir. Özel sağlık sigortası 1 yıl süreyle geçerli olduğundan istenirse her yıl yenilenebilir. Anlaşmalı özel hastanelerde ve kliniklerde ekstra bir ücret ödemeden tedavi olmanızı sağlayan özel sağlık sigortası ile kendinize iyilik yapabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel sağlık sigortasının ana teminatlarından haberdar olmak vatandaşların ilerleyen zamanlarda sorun yaşamasını engelleyecektir. Her özel sağlık sigortasının 2 ana teminatı vardır ve bunlar ayakta tedavi ile yatarak tedavi teminatlarıdır. Diğer yandan bazı sigorta şirketleri ekstra diş ya da check-up paketleri de sunabiliyor. Özel sağlık sigortası ana teminatları söz konusu olduğunda detaylar şu şekildedir; 

Ayakta Tedavi Teminatı: Özel sağlık sigortası poliçesinde belirtilen sayı kadar doktor muayenesi sigorta şirketi tarafından karşılanır. Aynı zamanda tahlil, röntgen, fizik tedavi, ultrason gibi tanı ve görüntüleme yöntemleri de özel sağlık sigortası kapsamındadır.

Yatarak Tedavi Teminatı: Özel sağlık sigortası yaptırmış olan kişilerin yatarak tedavi olmasını gerektiren durumlarda devreye giren yatarak tedavi teminatı, ameliyat da dahil olmak üzere birçok gideri karşılar. Anestezi, tıbbi malzeme, ambulans hizmeti ve hastane odası özel sağlık sigortası kapsamındadır.

Özel Sağlık Sigortası Diyetisyeni Karşılar Mı?

Özel sağlık sigortası söz konusu olduğunda poliçede yer alan bölümlerde muayene olabilir ve muayene sonucunda doktorunuzun istediği tetkikleri ekstra ücret ödemeden yaptırabilirsiniz. Çoğu kişi özel sağlık sigortasının diyetisyen ücretini karşılayıp karşılamadığını merak ediyor. Ancak diyetisyen hizmeti sigorta poliçesinin ana teminatları arasında bulunmuyor. Bunun yanı sıra bazı sigorta şirketi diyetisyen muayenesini de içerek ek teminatlar sunabilmektedir. Eğer diyetisyen hizmetinden ekstra ücret ödemeden faydalanmak isterseniz poliçenize ek teminat ekletebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin