Özel Sağlık Sigortası Geçmiş ve Mevcut Hastalıkları Kapsar mı?

Sağlık sorunları ortaya çıktığında tedavi konusunda endişelenmek istemeyen ve kendini güvence altına alarak tercih ettiği hastanede tedavi olmak isteyen kişilerin ilk tercihi Özel Sağlık Sigortası olmaktadır. Özel Sağlık Sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde yatarak ve/veya ayakta tedavi imkanından faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda birçok farklı avantaja da sahip olan Özel Sağlık Sigortasının yaptırılması zorunlu olmasa da, sağlık sorunları söz konusu olmadan önlem alındığında birçok konuda yardımcı olabilir. Çoğu kişi Özel Sağlık Sigortası yaptırırken, poliçe dahilinde geçmiş ya da mevcut hastalıkların kapsam altında olup olmadığını merak ediyor. Bu konuyla alakalı detaylı bilgilere yazımızda değineceğiz.

Özel Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Özel sağlık sigortası 18-65 yaş arasındaki her vatandaş için uygun olan bir sigorta türüdür. Özel sağlık sigortasının yapılabilmesi için SGK’lı olma şartı yoktur. Bu sigorta türü ile teminatlar ve limitler çerçevesinde anlaşmalı özel hastanelerde herhangi bir ek ücret ödemeden ya da minimum bir ücret ödeyerek tedavi olabilirsiniz. Özel sağlık sigortasının 2 ana teminatı bulunmaktadır. Bunlar ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatlarıdır. Aynı zamanda kişi isterse poliçesine ek teminatlar dahil edebilir. Ancak her ek teminat için fazladan prim ücreti ödemesi gerekecektir. Yine de kapsamlı bir sağlık güvencesi için bu teminatlar ihtiyaçları karşılamaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası ayakta tedavi teminatı ile, 1 yıl boyunca sigorta şirketi tarafından belirlenen sayı ve/veya teminat limiti kadar doktor muayenesi, tahliller, fizik tedavi, ultrason gibi görüntüleme testleri sigorta şirketi tarafından karşılanır. Diğer yandan yardımcı tıbbi malzemeler de sigorta kapsamındadır. Yatarak tedavi teminatında ise ameliyatlar, radyoterapi, kemoterapi ve diyaliz giderleri, evde tıbbi bakım hizmeti, acil durumda en yakın kuruluşa ambulansla nakil, ameliyatta kullanılan tıbbi malzemeler istisnalar hariç genellikle sigorta kapsamında yer alır.

Özel Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Özel Sağlık Sigortası ile birçok avantajdan aynı anda faydalanabilirsiniz. Sağlığınızı ve yüksek kalite tedavi imkanlarını güvence altına almanın yanı sıra, Özel Sağlık Sigortası yaptırmanın en çok dikkat çeken faydaları şu şekildedir;

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel hastanelerde tedavi olmak oldukça pahalıdır, Özel Sağlık Sigortası ile özel hastanelerde ekstra ödeme yapmak zorunda kalmazsınız veya katılım payı nedeniyle ödeme yapmanız gereken durumlarda, bu ücret çok düşük meblağlarda olur. Böylelikle muayene haricinde tahlil ya da görüntüleme testleri gibi tedavi giderlerinin yanı sıra, ameliyatlar da büyük oranda sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Özel Sağlık Sigortasının sunduğu en büyük fayda, istediğiniz hastane ya da doktoru seçebilmektedir. Sigorta şirketlerinin bulunduğunuz ilde birçok farklı özel hastane ile anlaşması olacağından, seçim tamamen size kalır ve muayene olmak için uzun süre beklemek zorunda kalmazsınız.

Bordrolu çalışanlar Özel Sağlık Sigortası ile vergi indiriminden faydalanabilir. Gelir vergisinden düşebileceğiniz Özel Sağlık Sigortası prim ödemelerinin yanı sıra, eşinizin ya da çocuklarınızın Özel Sağlık Sigortası varsa, onları da vergi indirimi için kullanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Geçmiş Hastalıkları Kapsar mı?

Özel Sağlık Sigortası ana teminatları açısından, geçmiş hastalıklar kapsam dışında kalmaktadır. Poliçe hazırlanmadan önce sigorta şirketleri sağlık beyanınızı alıp, sağlık durumunuzla ilgili araştırma yapar ve bu nedenle geçmiş hastalıklar halihazırda riskin gerçekleşmiş olması nedeniyle genellikle poliçeye dahil edilmez.

Özel Sağlık Sigortası Mevcut Hastalıkları Kapsar mı?

Özel Sağlık Sigortası yapılmadan önce geçmişte var olan hastalıklar gibi, mevcut hastalıklar da poliçe kapsamında yer almaz. Ancak bazı sigorta şirketleri geçmiş ve mevcut hastalıkları kapsayan ek teminatlar sunabilmektedir. Dilerseniz bu ek teminatları poliçenize dahil ettirmek için sigorta şirketinizle görüşebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin