Özel Sağlık Sigortası Hangi Sağlık Testlerini Kapsar?

Sağlığımızda meydana gelebilecek sorunların tedavisi ve kapsamlı bakımı söz konusu olduğunda özel sağlık sigortası birçok kişi tarafından tercih edilen sigorta ürünlerinden biridir. Özel sağlık sigortası sayesinde özel hastanelerde tedavi olabilir ve poliçe detayları kapsamında bakım hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Çoğu kişi özel sağlık sigortasının hangi testleri kapsadığını merak ederken özel sağlık sigortası avantajları hakkında da detay sahibi olmak istiyor. Yazımızda özel sağlık sigortasıyla alakalı tüm detayları bulabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası 18-65 yaş arasındaki her vatandaşın SGK’lı olmaksızın yaptırabileceği bir sigorta türüdür. Bu sayede anlaşmalı özel hastanelerde yatarak ve ayakta tedavi teminatları kapsamında her türlü sağlık sorununuz için hizmet alabilirsiniz. 1 yıl boyunca geçerli olan özel sağlık sigortası poliçe tutarı kişiden kişiye göre değişmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Avantajları

Özel sağlık sigortası anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olmasını sağlarken, birçok farklı avantajı da beraberinde getirir. Özel sağlık sigortası avantajları şu şekildedir;

Özel sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde ekstra ücret ödemeden tedavi olursunuz. Ameliyat ya da fizik tedavi gibi birçok işlemi de kapsayan özel sağlık sigortası ile sağlığınızı güvence altına almış olursunuz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Farklı özel hastanelerde kullanılabilen özel sağlık sigortası ile dilediğiniz hastaneyi ve doktoru seçebilirsiniz.

Teminat kapsamına göre dilerseniz özel sağlık sigortasını yurt dışı seyahatlerinizde de kullanabilirsiniz.

Yatarak tedavi teminatı sayesinde 1 yıl boyunca poliçe dahilinde yer alan işlemleri ekstra ücret ödemeden yaptırabilirsiniz.

Özel sağlık sigortası vergi indirimi avantajı sağladığından her açıdan fayda sağlar.

Özel Sağlık Sigortası Hangi Testleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası ile poliçe dahilinde yer alan testleri ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. Sigorta şirketine göre değişmekle beraber özel sağlık sigortası kan testi, idrar testi, gebelik süresince yapılacak rutin testler, ameliyat için gerekli olan kan değeri testleri de dahil olmak üzere birçok testi kapsar. Ancak detaylı bilgi için mutlaka sigorta şirketinizden bilgi almanız gerekmektedir.

Bunları da beğenebilirsin