Özel Sağlık Sigortası ile Kanser Tedavisi

Özel sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden tedavi olmanız mümkündür. Doktor muayenesi, tahlil, röntgen, fizik tedavi, ameliyat, acil durum giderleri ve hastane odası masrafları gibi birçok gider için özel sağlık sigortası teminatları devreye girmektedir. Ayakta ve yatarak tedavi teminatları sayesinde tedavi gerektiren sağlık sorunları sonucunda ekstra ücret ödemenize gerek kalmaz. Birçok farklı durumu teminat altına alan özel sağlık sigortası hakkında en çok merak edilenlerden biri de kanser tedavisinin karşılanıp karşılanmayacağıdır.

Özel Sağlık Sigortası Kanser Tedavisini Karşılıyor Mu?

Çağımızın en tehlikeli hastalık türlerinden biri olan kanser tedavisi için birçok farklı yöntem uygulanması gerekebiliyor. Bu durumda özel sağlık sigortası yaptıran kişiler belirli bir bekleme süreci sonrasında yatarak tedavi teminatı kapsamında kanser tedavisi teminatından faydalanabiliyor. Diğer yandan sigortalı kişinin bu teminattan faydalanması için kanserin poliçeyi yaptırdıktan sonra teşhis edilmesi gerekiyor. Sigorta şirketine göre değişen bekleme süresinin sonunda ise kanser tedavisi masrafları poliçede yer alan limitler dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Sağlık Sigortası ile Kemoterapi

Özel sağlık sigortası ana teminatları arasında yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı yer almaktadır. Sağlık sigortasında kemoterapi teminatı ise yatarak tedavi teminatı kapsamındadır. Buna göre eğer kişi özel sağlık sigortasını yaptırdıktan sonra kanser teşhis edilmişse ve kemoterapi ya da radyoterapi tedavileri gerekliyse masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanır. 

Özel Sağlık Sigortasının Karşıladığı Kanser Türleri

Özel sağlık sigortası söz konusu olduğunda eğer kişiye sigortayı yaptırdıktan sonra prostat kanseri, meme kanseri, kolon kanseri, akciğer kanseri, mide kanseri ya da gırtlak kanseri teşhisi konulmuşsa sigorta şirketi tüm tedavi masraflarını karşılamaktadır. Ancak her sigorta şirketi bu hastalıkları karşılamayabilir. Bazı sigorta şirketleri ise sadece birkaç kanser türünün teşhisi sonrasında gereken tedavi masraflarını karşılamaktadır. Bu nedenle özel sağlık sigortası yaptırmadan önce bu konu hakkında detaylı bilgi almanızı öneririz.

 

Bunları da beğenebilirsin