Özel Sağlık Sigortası Özel ve Bebek Aşıları Karşılar Mı?

Özel sağlık sigortası ile tedavi masraflarını düşünmenize gerek kalmaz. Çünkü teminat ve limitler dahilinde tedavi işlemlerinin ödemeleri sigorta şirketi tarafından yapılır. Bu sayede sağlığınızı güvence altına aldığınız gibi tedavi masraflarından da tasarruf edebilirsiniz. Özel sağlık sigortası sadece yetişkinler için değil, bebeklere de yapılmaktadır. Çoğu sigorta şirketi ebeveyni sigortalı olan bebekler için özel sağlık sigortası yaparken, bazı şirketler bebekleri ayrı sigortalamaktadır. Peki, özel sağlık sigortası özel ve bebek aşılarını karşılıyor mu?

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası 18-65 yaş aralığındaki kişilerin ve yeni doğan bebeklerin tedavi masraflarını karşılayan bir sigorta ürünüdür. Anlaşmalı özel hastanelerde gerçekleştirilen işlemler için ekstra ücret ödenmesini engelleyen özel sağlık sigortasının iki ana teminatı vardır. Ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları ile poliçede belirtilen limitler dahilinde tüm tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Kişi isterse doğum teminatı gibi ek teminatları poliçeye dahil ettirebilir.
Özel sağlık sigortası ayakta tedavi teminatı kapsamında yatarak tedavi gerektirmeyen doktor muayeneleri, küçük cerrahi müdahaleler, tahliller, ultrason ya da röntgen gibi tanı sistemleri ve fizik tedavi gibi işlemler bu teminat tarafından karşılanır. Yatarak tedavi teminatı ise adından anlaşılacağı üzere yatarak tedavi gerektiren durumlarda geçerlidir. Ameliyat, ambulans hizmeti, hastane odası, anestezi ve kullanılan tıbbi malzemeler de dahil olmak üzere her türlü sağlık sorunu tedavisinde sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Aşılar Nelerdir?

Yeni doğan bebeklerin bağışıklık sistemi dış dünyaya henüz alışamadığı için hastalık oluşma riski mevcuttur. Bunu önlemek ve bazı bakteri ya da mikroorganizmaların bebeklerde sağlık sorunları oluşturmasının önüne geçmek için rutin aşı takvimine uyulması gereklidir. Bu aşılardan bazıları ise devlet tarafından önerilen özel aşılardır. Özel aşılar söz konusu olduğunda Rotavirüs aşısı, Meningokok aşısı ve Grip aşılarının özellikle belli risk grubundaki bebekler için uygulanması önerilir. Bebekler için özel sağlık sigortası kapsamında özel aşılar da teminat kapsamında yer alır ve sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Bebek Aşıları Nelerdir?

Özel aşılardan farklı olarak her bebek için uygulanması zorunlu olan aşı türleri de mevcuttur. Bu aşılar belli bir takvime göre bebeğin doğumundan 2 yaşına kadar olan süreyi kapsamaktadır. Özel sağlık sigortası olan bebeklerde bu aşılar özel hastanelerde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bebek aşıları arasında Hepatit B aşısı, BCG (Verem aşısı), Polio, Difteri-Boğmaca-Tetanos, Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak, Hepatit A ve Suçiçeği aşısı bulunmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin