Özel Sağlık Sigortası Psikolojik Destek Karşılar Mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortasıyla ayakta ve yatarak tedavi hizmetlerinde herhangi bir ücret ödemeden yararlanmak mümkün olsa da, sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler sunulan teminatlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Sağlık sigortasının genel kapsamında doktor muayeneleri, tahliller ve ultrason gibi tanı uygulamalarının yanı sıra, ameliyat, ambulans giderleri ve anestezi gibi birçok gider yer alıyor. Ancak beklenmedik durumlarda ortaya çıkabilecek sağlık sorunları sadece fiziksel olmadığı gibi, psikolojik de olabiliyor. Bu gibi bir durumda kişinin psikolojik sorunlarını aşmasına yardımcı olacak tedavi hizmetleri fr ekstra maliyet gerektiriyor. Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler psikolojik sorunların oluşması durumunda tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanıp karşılanmadığını öğrenmek istiyor. Yazımızda özel sağlık sigortasında psikolojik destek seçeneğinin bulunup bulunmadığını ve bu hizmetin neleri kapsadığını detaylıca anlatacağız.

Psikolojik Destek Neleri Kapsıyor?

Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler ana teminatlara ek olarak farklı hizmetleri de poliçelerine dahil edebilir. Söz konusu hizmetler arasında bazı sigorta şirketlerinin de karşıladığı psikolojik destek bulunuyor. Özellikle yoğun çalışma hayatında bulunan, stresli bir yaşamı olan ve psikolojik açıdan sorunları bulunan kişiler için oldukça uygun olan psikolojik destek paketi ile sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Kendiniz için poliçeye ek hizmet olarak eklenmesini talep edebileceğiniz psikolojik destek hizmetini, eşini ve çocuklarınız için de tercih edebilirsiniz. Peki, psikolojik destek hizmeti neleri kapsıyor?

Psikolog

Ana teminatlara ek olarak sunulan psikolojik destek paketi içinde psikolog muayene hizmeti yer alıyor. Ancak sigorta şirketine bağlı olarak değişmekle beraber sigorta poliçesine eklenmiş olan psikolojik destek hizmeti içinde yer alan psikolog seanslarının ilk randevusu sigorta tarafından karşılanıyor. Diğer randevularda ise sigorta şirketinin sunması durumunda indirimden faydalanmanız mümkündür.

Psikiyatri

Bu yazı ilginizi çekebilir

Psikiyatri muayenesi de psikolojik destek hizmetinin poliçeye dahil edilmesiyle beraber sigorta şirketi tarafından karşılanıyor ve herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmıyor. Psikolog muayenelerinde olduğu gibi psikiyatri randevularında da ilk seans sigorta şirketi tarafından karşılanıyor ve sonraki seanslarda indirimden faydalanmak mümkün oluyor.

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı

Özel sağlık sigortası kapsamında ana teminatlar yatarak ve ayakta tedavi giderleri yer alıyor. Buna bağlı olarak sigortanın yapıldığı şirketin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde yapılan işlemlerde herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmıyor. Sağlık sigortası kapsamında ayakta tedavi teminatının detayları şu şekilde:

  • Doktor muayenesi
  • Röntgen
  • Laboratuvar hizmetleri
  • Fizik tedavi
  • İleri tanı yöntemleri (ultrason, BT, MR)

24 saatten az olmamak şartıyla yatarak tedavi gerektiren durumlarda özel sağlık sigortası kapsamında yer alan yatarak tedavi teminatları şu şekildedir:

  • Ameliyat masrafları
  • Acil durumlarda ambulans masrafı
  • Yoğun bakım masrafları
  • Tahlil, röntgen, laboratuvar masrafları
  • Oda ve yemek giderleri

Özel sağlık sigortasıyla beklenmedik durumlarda oluşan sağlık giderlerinin sizi zor duruma sokmasını engelleyebilirsiniz. Poliçenize ek hizmetler ekleyerek psikolog ve psikiyatri gibi sağlık masraflarının da karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin