Özel Sağlık Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Devlet hastanelerinde sigortası olan herkes ücretsiz bir şekilde tedavi olabilmektedir. Ancak çalışan, yeterli zamanı olmayan ya da istediği zaman beklemeden muayene olmak isteyen kişiler özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyor. Özel sağlık sigortası ile sağlık hizmetlerinden kolayca yararlanmak mümkün olurken, kişinin istediği teminatlarla sağlığını güvence altına almasına da yardımcı oluyor.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde tedavi olmanıza yardımcı olan bir sigorta ürünüdür. Özel sağlık sigortası yaptırmak için SSK’lı olarak çalışma şartı aranmamaktadır. 18-65 yaş aralığındaki her reşit vatandaş özel sağlık sigortası yaptırabilir. Diğer yandan reşit olmayan bebek ve çocuklar da aileleri tarafından sigortalanabilir.

Özel sağlık sigortasının ana amacı anlaşmalı özel hastanelerde herhangi bir ek ücret ödemeden tedavi olabilmektir. Bu durumda tedavi giderlerinin tümü sigorta şirketi tarafından karşılanır. Elbette bu poliçede yer alan teminat ve kapsam çevresinde gerçekleştirilir. Özel sağlık sigortasının 2 ana teminatı vardır ve şu şekildedir;

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ayakta Tedavi Teminatı: Ayakta tedavi teminatı kapsamında sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde ücretsiz bir şekilde muayene olmanız mümkündür. Muayene hakkının ne kadar olduğu sigorta şirketine bağlı olarak değişse de genellikle yılda 10 keredir. Aynı zamanda tahlil, ultrason, röntgen ve fizik tedavi gibi hizmetler de ayakta tedavi teminatı kapsamında yer almaktadır.

Yatarak Tedavi Teminatı: Yatarak tedavi teminatı ayakta tedavinin etkili olmadığı durumlarda devreye girmektedir. Ameliyat ya da küçük cerrahi müdahaleler bu teminat kapsamındadır ve tüm giderler belirlenen kapsam dahilinde sigorta şirketi tarafından ödenir. Aynı zamanda anestezi, kullanılan tıbbi aletler, ambulans hizmeti, hastane odası ve yemek gibi birçok hizmet de bu teminat kapsamındadır.

Özel Sağlık Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Özel sağlık sigortası sorgulamasına öncelikle sigorta şirketlerini araştırarak başlamak önemlidir. Tercih edebileceğiniz sigorta şirketlerini belirledikten sonra özel sağlık sigortası yaptırırken prim tutarına değil poliçenin içeriğine bakmanızı öneririz. Böylelikle teminat detayları ve sunulacak hizmetler de dahil olmak üzere sigorta şirketi tarafından her bir hizmet için ne kadarlık bir limit belirlendiğini de öğrenebilirsiniz. Size uygun olan sigorta poliçesine karar verdikten sonra özel sağlık sigortasını kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin