Ozon Tedavisi Nedir? Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Karşılar mı?

Özel Sağlık Sigortası ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi, bazı tedavilerin poliçe kapsamında yer alıp almadığını merak etmektedir. Son yıllarda sıkça duyulan ve birçok hastalığın tedavisi için kullanılan ozon tedavisi için de böyle bir merak söz konusudur. Ozon tedavisinin Tamamlayıcı veya Özel Sağlık Sigortası kapsamında olup olmadığını öğrenmeden önce, tedaviye dair detayları okumanızı öneririz.

Ozon Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Ozon terapisi, kronik hastalıktan küçük rahatsızlıklara, maküler dejenerasyona ve yara bakımına kadar neredeyse her koşul için yarar sağlar. Tüm bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonları ozon tedavisi ile ortadan kaldırılabilir. Ozon tedavisinin kullanılabileceği sorunlar şu şekildedir; 

Kronik durumlar – Kanser, Alzheimer, kronik yorgunluk sendromu, otoimmün hastalık, multipl skleroz, fibromiyalji ve diyabet.

AIDS, Lyme hastalığı, kızamık ve pnömoni gibi bulaşıcı hastalıklar.

Konjonktivit, diyabetik retinopati, kuru göz, glokom ve maküla dejenerasyonu gibi göz problemleri.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Deri sorunları – Akne, egzama, ülserler, yaralar ve cilt enfeksiyonları.

Genel sağlık – Üst solunum yolu enfeksiyonları, sistit, zona ve grip.

Ozon terapisi almak için birçok farklı yol vardır ve doktorunuz sizin için en iyi seçenekleri belirleyecektir. Ozon terapisi üç şekilde gerçekleştirilebilir:

  • Doğrudan dokuya uygulama: Bir ekstremite problemi ya da yara için ozon terapisi alacaksanız, ozon gazı doğrudan etkilenen vücut bölümünün dokusuna uygulanacaktır. 
  • İntravenöz olarak uygulama: HIV gibi iç hastalıklarını tedavi etmek için, ozon gazı genellikle sizden alınmış kana karışır. Ardından, çözünmüş gaza sahip kan, size enjekte edilir.
  • Kas içine uygulama: Ozon terapisi intramüsküler bir enjeksiyon olarak da mevcuttur. Bu enjeksiyon için, ozon gazı, verilmeden önce kanınızla veya steril su ile karıştırılır.

Ozon Tedavisi Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında mı?

Ozon tedavisi birçok sağlık sorunu için ideal bir seçenek olarak kabul edilirken Özel veya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında yer alıp almadığı merak edilmektedir. Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teminatları söz konusu olduğunda ayakta tedavi ve yatarak tedavi hizmetlerinden poliçenizde yer alan şartlara uygun şekilde faydalanabilirsiniz. Çoğu sigorta poliçesinde ozon tedavisi kapsam içinde yer almaktadır. Ancak daha önce geçirdiğiniz bazı hastalıklar, bu tedavinin kapsam dışı bırakılmasına neden olabilir. Bu nedenle sağlık sigortası yaptırmadan önce kapsam dışında olabilecek durumlarla ilgili sigorta şirketiniz ile görüşmenizi öneririz.

Bunları da beğenebilirsin