Peşinat Olmadan Kredi İle Ev Almanın Yolları

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabiliyor. Belirli peşinat ve vade oranlarıyla ihtiyaca uygun şekilde bankalardan temin edilebilen konut kredisi ile kolaylıkla ev sahibi olabilirsiniz. Konut kredisi çekmek isteyen kişiler, peşinat hesaplama işleminin nasıl yapıldığını merak ediyor. Çoğu kişi peşinatsız ev sahibi olmanın yollarını merak ediyor. Peşinatsız konut kredisi ile ev almanın birçok yolu bulunuyor.

Konut Kredisi Peşinatı Nedir?

Konut kredisi peşinatı; gayrimenkul değerlendirme uzmanı ya da bankanın yollamış olduğu eksperin konuta biçtiği değer üzerinden hesaplanır. Buna göre 500 bin TL’ye kadar olan konutlar için en az %10, 500 bin TL üzeri konutlar için ise %20 peşinat oranı uygulanır.
<2>İhtiyaç Kredisi Kullanmak

Konut kredisinin %20’lik kısmını, ihtiyaç kredisi çekerek karşılamanız mümkündür. Konut kredisini almış olduğunuz banka, aynı anda ihtiyaç kredisi vermek istemese de, başka biri adına kredi çekerek ya da başka bir bankadan ihtiyaç kredisine başvurarak %20’lik peşinat tutarını taksitle ödeyebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kira Geliri Beyannamesi 2021

Projelerin Kampanyalarından Faydalanmak

Bankalar satın alınmak istenen konut değerinin %80’inden fazlasını kredi olarak kullandırmıyor. Ancak toplu konut projelerinde halkın ilgisini çekmek ve satış yapabilmek için %5 ya da %10 gibi peşinat gerektiren kampanyalar düzenlenebiliyor. Bu tarz bir kampanyadan faydalanan vatandaşlar %20’lik peşinat tutarının eksik kalan kısmını bankadan aldığı konut kredisi ile kolaylıkla taksitlendirebiliyor.

İpotek İle Kredi Kullanmak

İpotek göstermek kredinin onaylanma ihtimalini artırırken, kredi tutarının da istediğiniz oranda olmasına yardımcı olur. Böylelikle ev sahibi olmak için ekstra peşinat ödemesi yapmanıza gerek kalmaz. Ancak bankalar ipoteğin yanında sigorta ve eksper masrafları için de ödeme yapmanızı isteyebilir. Bu nedenle öncelikle krediyi almak istediğiniz bankadan detaylı bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Peşinatsız ev sahibi olmak isteyenlerin birçok konuda detaylı araştırma yapması gerekmektedir. Böylelikle nasıl bir yol izleyeceklerini görebilirler. Aynı zamanda satın alınacak evin tamamına kredi çıkarttığını söyleyen bazı kurumlar da vardır. Ancak bu kişi ya da kurumlara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Bunları da beğenebilirsin