Retrosesyon Nedir?

Sigorta ürünleri söz konusu olduğunda birçok alanda farklı terimler karşımıza çıkmaktadır. Vatandaşların sıklıkla kullandığı ve bildiği sigorta türleri arasında hayat sigortası, sağlık sigortası, eğitim sigortası, ferdi kaza sigortası, deprem sigortası yer alırken şirketler tarafından da farklı sigorta ürünleri tercih edilmektedir. Ancak bazen sigorta şirketlerinin yaptığı işlemler için de farklı terimler kullanılabilir ve genellikle bu terimler vatandaşlar tarafından merak edilir. Retrosesyon da bu terimlerden biridir ve retrosesyon nedir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Yazımızda kısaca retrosesyon hakkında bilgi vereceğiz.

Retrosesyon nedir? Sorusunu yanıtlamadan önce, retrosesyon tanımında da yer alan reasürans hakkında bilgi vererek öncelikle detaylı bir açıklama yapmak daha doğru olacaktır. Böylelikle retrosesyonun ne anlama geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Retrosesyon ve Reasürans Tanımı

Reasürans kısaca bir sigorta şirketinin taşıdığı riskleri reasürör kimliği taşıyan başka bir sigorta şirketine satmasıdır. Yani ikili sigorta anlamına gelmektedir. Retrosesyon ise reasürans yoluyla riski devralmış olan şirketlerin, aldıkları bu işi başka bir şirkete devretmesi anlamına gelmektedir. 

Bunları da beğenebilirsin