Salgın Sebebiyle Dar Gelirliye Kredi

Covid-19 virüs salgını ile tüm dünya alarma geçmiş durumda. Sağlık sistemlerini zorlayan bu pandemi aynı zamanda ülkelerin ekonomilerini de sınıyor. İşe gidemeyen birçok kişinin çalışmasına son verilmiş olması ve dükkanların kapatılması ile alışveriş canlılığının azalmasıyla ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemlerden geçerken özellikle dar gelirli vatandaşın en az etkilenmesini hedefleyen üç kamu bankası yeni bir duyuru yaptı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası yaptıkları bu duyuruda yeni bir kredi sisteminin bu sıkıntılı dönem için hayata geçirileceğini duyurdu. Geliri 5.000 TL’nin altında olan vatandaşlar için kredi imkânı oluşturuluyor. Haberin duyulması ile birlikte akıllarda aynı soru beliriyor; Kredi şartları neler?

Salgın Dönemi İçin Kredi

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası yaptıkları ortak açıklama ile bu zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerini desteklemek için özel bir kredi paketi hazırladıklarını duyurdu. Üretim ve istihdamın alacağı olası hasarları en aza indirmek amacıyla uygulamaya geçen “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda yapılan bu çalışma bireysel segmentte yer alan vatandaşlara destek olmayı hedefliyor.
Kredinin ilk 6 ay ödemesiz olacağına dikkat çeken açıklamada bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşların bu sıkıntılı dönemi daha kolay atlatmalarının hedeflendiğinin altı çiziliyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Başvuru Koşulları Neler?

Kamu bankalarının oluşturduğu bu yeni kredi paketine başvurabilmek için toplam hane gelirinizin 5.000 TL’nin altında olması gerekiyor. Başvuruların bankaların oluşturulacağı kanallar vasıtalarıyla yapılacağını bildiren duyuruda krediye uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına para yatırılacağı ve bu parayı ATM’lerden çekebilecekleri kaydedilmiş.
“Bireysel ihtiyaç kredisi” olarak geçen bu sistemde başvurabileceğiniz kredi üst sınırı 10.000 TL. Bankaların yaptığı açıklamada başvuruların 1 Nisan 2020 tarihi ile başladığı haberi veriliyor.

Ödeme Koşulları neler?

Salgın durumunda ekonomik sıkıntılarla baş edilmesi için ortaya çıkmış bu kredinin en iyi yanı 6 ay ödemesiz olması. Bu süre içerisinde ekonominin yeniden rayına girmesi ile ödemelerinize başlayabilirsiniz. Kredinin toplam vade süresi otuz altı aydan oluşuyor. Bunun ilk altı ayında zaten ödeme yapmayacaksınız. Geriye kalan 36 ay için örnek geri ödeme bilançosu şu şekilde çıkarılabilir. 10.000 TL kredi için ilk 6 aydan sonraki 30 aylık taksit miktarları 376 TL olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin