Seyahat Sağlık Sigortası Kapsamı ve Teminatları

Bütün yıl yoğun bir çalışmanın ardından tatile çıkmayı planlıyorsunuz. Bu ister yurtiçi olsun ister yurtdışı, evinizden uzakta, tüm güzelliğine karşın yabancı bir yerlere gideceğiniz anlamına gelir. Sayılı tatil günlerinizi eğlenerek ve keyif alarak geçirmek isterken başınıza gelebilecek görünmez kazalar en büyük düşmanınız kesilecektir. Hastalanabilirsiniz, gittiğiniz yerin mevsimine ya da yemeklerine reaksiyon gösterebilirsiniz. Belki de dünyanın öteki ucundasınızdır bu başınıza geldiğinde, ne yapacağınızı, nereden yardım isteyeceğinizi bile düşünemeyebilirsiniz. Tatil fikri bir anda kabusa dönüşebilir. İşte bu gibi tehlikeleri kolayca atlatabilmek adına yapmanız gereken şey seyahat sağlık sigortası edinmek. Seyahatleriniz esnasında sağlık sigortanızı da yanınızda götürmek anlamına gelen bu sigortanın detayları yazımızda.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat sağlık sigortası özellikle yurt dışına yapılan yolculuklarda, ihtiyaç halinde sağlık hizmetlerinden kesintisiz olarak faydalanmanızı sağlayan, belirli ve kısa bir tarih aralığında geçerli özel sağlık sigorta çeşididir. Seyahat sağlık sigortası zaten vize isteyen ülkelerin başvuru koşulları arasında bulunmaktadır ve birçok banka tarafından uygun fiyatlarla temin edilmektedir.

Kapsamı Nelerdir?

Seyahat sigortanızı yaptırırken yolculuk edeceğiniz coğrafyanın özellikleri doğrultusunda bir kapsama alanı çizmekte fayda vardır. Seyahat tarihlerini ve yolculuk edecek kişi sayısını belirterek yapacağınız sigortanın uyguladığı teminatları tek tek gözden geçirebilir, ihtiyaç duyduğunuz ek teminatları talep edebilirsiniz.

Teminatları Nelerdir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sigortanızın teminatları bankanız ile yapacağınız anlaşmaya göre farklılıklar gösterebilir. Bir ihtiyaç halinde bu teminatların kapsamı uyarınca hizmet göreceksiniz demektir bu. Bu yüzden ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz teminatları sigortanıza ekletmeyi unutmamalısınız.

Vefat Teminatı

Bu teminat ile sigortalının kaza sonucu vefat etmesi halinde vasilerine ödenecek tazminat belirlenir.
Kaza Sonucu Sakatlık Teminatı
Seyahatinizde yaşayabileceğiniz bir kaza durumunda kısman ya da tamamen sakat kalmanız durumunda bu teminat ile belirlenen limitlerde sigorta tarafından tazminat ödenir.

Seyahat sürecinde tedavi teminatı

Yurt dışı ziyaretinizde eğer önceden var olan bir hastalığınızın dışında tedaviye ihtiyaç duyarsanız sigortanız devreye girecektir. Aynı şekilde bir kaza ya da yaralanma sonucunda hastane ihtiyacı duyduğunuzda bu teminat sayesinde gerekli hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

İlaç ihtiyacı Teminatı

Yolculuğunuzda gerekliliği ortaya çıkan ilaçların bulunduğunuz yerde temin edilememesi durumunda ilaçların tedariki için gerekli çalışmalar bu teminat sayesinde yapılır.

Bunları da beğenebilirsin