Seyahat Sigortası Nedir? Teminatları Nelerdir?

Seyahat sigortası, yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde karşılaşılabileceğiniz hastalık, kaza, valiz kaybı gibi talihsiz durumlarda sizi güvence altına alan bir sigorta çeşididir.

Seyahat sigortası almadan önce tatil yapmayı planladığınız coğrafyayı, tatilinizin başlayacağı ve biteceği tarihleri, tatile gidecek kişi sayısını net bir şekilde belirlemeniz tavsiye edilir. Bunun yanında teminat limiti seçimli olacaksa tercih edeceğiniz limiti ve ödeme yapacağınız para birimini de belirlemiş olmanız gerekir. Bu ön hazırlık aşamasını doğru şekilde planladığınızda sigorta poliçenizi sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak biçimde belirleyerek tatilinizi rahat ve güven içerisinde geçirebileceksiniz. Seyahat sigortasına karar verirken teminatları detaylı biçimde inceleyip öğrenerek kararınızı vermenizde yarar vardır. Bütçenize ve sizin ihtiyaçlarınıza uygun poliçeye karar verirken teminatların şirketlere göre değişiklik gösterdiğini her zaman göz önünde bulundurun. Bu aşamada da seyahat sigortalarının kapsamına dair sorulara yanıt bulmanız ve ayrıntılarına vakıf olmanız önemlidir.

Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?

Seyahat sigortasının kapsamı hakkında da sizleri bilgilendirmek isteriz. Seyahat sigortası teminatları ve limitleri oldukça dinamik ve şirketten şirkete değişkenlik gösteren bir yapıdadır. Bundandır ki seyahat sigortası neleri kapsar sorusunun cevabı şirketten şirkete değişkenlik gösterecektir. Bu sorunun genel manada cevabını verebilmek adına teminatlardan biraz bahsedelim.

Seyahat Sigortası Teminatları

Kaza Neticesinde Vefat

Bu yazı ilginizi çekebilir

Bu teminat, sigortalı kişinin bir kaza sonucunda vefat riskini kapsar. Sigorta kapsamında bu teminatın alınması halinde sigortalı kişiye poliçe limitleri kapsamında tazminat ödenir.

Kaza Neticesinde Sürekli Sakatlık

Sigortalı bireyin kaza sonucunda tam veya kısmi olarak kalıcı şekilde sakat kalması durumunda poliçede belirlenen limitler doğrultusunda kişiye sakatlık derecesine bağlı olarak tazminat ödemesi yapılır.

Tatil süresince hastalanma ya da yaralanma durumunda gerekli tıbbi merkeze nakil masrafları:

Sigortalı bireyin hastalanması ya da yaralanması durumunda uygun bir sağlık kuruluşuna nakli için ambulans gideri ile refakatçi doktor giderleri bu kapsamda karşılanır.

Tatildeyken sigortalı kişinin evinde meydana gelebilecek bir hasar durumunda eve geri dönüş masrafları, sigortalı tatildeyken evine hırsız girmesi, kapı veya pencerelerin zorlanması, yangın vb. durumlarda oturulamayacak hale gelmesi halinde ortaya çıkacak zararların karşılanması, ayrıca bu tür durumlarda sigortalının eve dönüş masraflarının karşılanması da bu kapsamda değerlendirilir.

 

Bunları da beğenebilirsin