Seyahat Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Gezmeyi sevenler için yolculuk yapmak oldukça keyif vericidir. Ancak beraberinde birtakım riskleri de getirir. Hele de yurt dışı seyahatleri risklerin hat safhaya çıktığı durumlardır. Zaten yurt dışı seyahatlerinde pek çok ülke seyahat sigortasını zorunlu tutmaktadır. Ancak bu konuda yeterli bilgi sahibi olmayanlar seyahat sigortasının sadece bir zorunluluk olduğu kanısında olabiliyorlar.

Seyahat eden kişiler için oldukça önemli teminatlar içeren bu sigorta herhangi bir seyahat sigortası firması aracılığıyla yaptırılabilir. Ancak seyahat sigortası ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmanız süreci kolaylaştıracak ve aradığınız doğru seyahat sigortasını bulmanızı sağlayacaktır. Sizlere bu yazımızda seyahat sigortası hakkında bilmeniz gerekenler konusunda bilgi vereceğiz.

 

Seyahat Sigortası Yaptırırken Bilinmesi Gerekenler

Bu yazı ilginizi çekebilir

Seyahat sigortasının genel kapsamı devlet tarafından belirlenmiştir. Bundan dolayıdır ki hangi seyahat firması ile çalışırsanız çalışın, seyahat sigortasının genel kapsamı ve tipi aynı olacaktır. Ancak teminatlar kısmı seyahat sigortası hakkında pek fazla bilgi sahibi olmayanların kafasını karıştırabilir. Bu sigortanın teminatları aşamasında karşımıza iki ana seçenek çıkar.

Karşınıza çıkacak ilk seçenek 100 günlük teminat şeklidir. Bu seçenekte her bir seyahat için 60 gün ile sınırlı olacaksınız. İkinci seçenekte ise 100 günlük limit söz konusu değildir. Burada her bir seyahat için 90 günlük bir sınır söz konusudur. Yurt dışı seyahatlerinde bu süre sonunda seyahat sigortanızın devam edebilmesi için yurda giriş çıkış yapmanız gerekir. Yurt dışı seyahat planlamasında bu hususa dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.

Yurt dışı seyahatleri konusunda diğer önemli bir konu da bazı ülkeler elle yazılmış poliçeleri kesinlikle kabul etmemektedir. Ayrıca yurt dışı seyahatlerinde hastalanmanız halinde bu durumu 24 saat içerisinde sigorta firmanıza bildirmeniz gerekmektedir. Aksi durumda sigorta teminatlarından istifade edemeyeceksiniz.

Seyahat sigortaları muafiyetli ve muafiyetsiz olarak ikiye ayrılır. Muafiyetli seyahat sigortası daha az maliyetli olacaktır. Ancak bu seçenekte sigorta firması belli meblağın altındaki zararlarda ödeme yapmama hakkını kullanır. Muafiyetsiz seyahat sigortasında ise teminat kapsamındaki her türlü zarar için sigorta firması size her bir kuruşu ödemeyi taahhüt etmektedir.

Bunları da beğenebilirsin