Sıfır Araçlar için Beklenen ÖTV İndirimi Geldi!  

Kredi çekerek veya mevcut birikimlerini kullanarak araba almak isteyenler için müjdeli haber geldi! Sıfır araç fiyatlarında geçerli olan ÖTV matrah limitlerindeki değişiklik sonrası ikinci el araba almayı düşünenler de sıfır arabalara yöneldi.  

Peki araç piyasasındaki bu değişiklik fiyatlara nasıl yansıyacak? ÖTV indirimi sonrası araba fiyatları nasıl değişecek? 

Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda gerçekleşen bu değişikliğe ilişkin 13 Ağustos 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; 1600 cm3 silindir hacmine kadar, yüzde 45 ÖTV dilimindeki matrah limiti 85 bin liradan 92 bin TL’ye çıkarıldı. Matrah limiti 85 bin lira ile 130 bin lira arasındaki yüzde 50’lik ÖTV limitinde olan motorlu araçların ise yeni matrah limiti 92 bin – 150 bin TL arasına yükseltildi. 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç’a göre alınan bu karar sonrası sıfır araç fiyatlarında 30 bin lira ile 80 bin TL arasında bir indirim bekleniyor. Önceden 300 bin liraya satılan bir araç alınan karar sonrası 250 bin TL’ye düşecek.  

ÖTV indirimi şimdilik ikinci el araçları karşılamıyor ancak ilerleyen dönemlerde ikinci el araçları da kapsayacak şekilde yeni bir karar alınabilir.  

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sıfır Araba Almanın Avantajları Neler?

  • Üretici firma garantisi  
  • Alım satım işlemlerinde kolaylık 
  • Kaza, tramer kaydı olmaması 
  • Motor, elektronik aksam ve diğer tüm parçalarda hiçbir hasar olmaması  

Sıfır Araba Almanın Dezavantajları Neler?

  • Arabayı çalıştırdığınız anda değerinin ortalama 2-5 bin TL düşmesi 
  • Kısa dönemde satış yapılırsa kar elde edilememesi 
  • Hiçbir hasarı olmadığı için daha çok dikkat gerektirmesi 

Taşıt kredisi çektiyseniz veya çekmeyi düşünüyorsanız ÖTV indiriminin sağladığı avantaja bir de %40’a varan indirimli Kredi Hayat Sigortası avantajını ekleyerek masraflarınızı düşürebilirsiniz. Detaylı bilgi için linke tıklayın. 

Bunları da beğenebilirsin