Sigorta Acentenize Karar Vermeden Önce Sormanız Gereken Sorular

Deprem, yangın, soygun gibi öngöremeyeceğiniz sıkıntıların yaratacağı maddi kayıpları karşılaması adına şirketlere prim ödenmesi sistemine sigorta denir. Bu sistemde aslında temel olarak benzer risklerin içinde olanlar maddi güçlerini birleştirerek birbirlerine yardım etmiş olurlar. Bireysel sigortalar, konut sigortası, kasko sigortası gibi birçok farklı alanda değişik sigorta çeşitleri mevcuttur. Size düşen ise hangi tür sigortaya ihtiyaç duyduğunuzu belirlemek ve bunun için en uygun sigorta şirketini seçmek olacaktır. Peki sigorta şirketlerini araştırırken nelere dikkat etmek gerekir?

Acenteye sorulacak sorular

Acenteler belirli bir bölge içerisinde sigorta şirketi adına çalışmaları sürdüren ve sözleşme yapan tüzel veya gerçek kişilerdir. Sigorta yaptırmayı düşünen müşteriler ile şirket arasında bir nevi arabulucu da denilebilir. Poliçeyi düzenleyeceğiniz, sigorta şirketinin yüzüdür acenteler.
Acente seçiminde ön araştırma yapmak çok önemlidir. Yalnızca çevrenizden duyduğunuz bilgilerle hareket etmek yeterli olmaz. Bir yakınınız o acente ile hiç sorun yaşamadığını söyleyebilir belki ama aslında sadece sorun yaşayacak bir durumla karşılaşmamıştır belki de. Tersi şekilde acentesini kötüleyen, ödeme alamadığını söyleyen birine de hemen kulak vermemek gerekir. Belki de hakkı olmayan bir tazminatı talep ettiği için ödeme alamamaktadır. Yalnızca bu gibi duyumlara bakarak bir acente için iyi ya da kötü sonucunu çıkarmak yanlış olur. Bir acentenin ne kadar güvenilir olduğunu öğrenmek için müşterilerine destek oranlarını öğrenmek faydalı olacaktır. O acentenin çalışma ortamı da çok şey ifade edebilir, aynı şekilde çalışan kadrosunu da göz önüne alabilirsiniz. Acentenin çalışma hacmi ve geçmiş bilgilerini sorarak gerekli bilgileri almış olursunuz. İyi bir acente, müşterisine güven verebildiği gibi piyasaya da ağırlığını koyabilmelidir. Bu yüzden büyümeyi hedefleyen, daha çok insana ulaşmak için çalışmalar yapan bir acente daha güvenilir olacaktır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

İnternet üzerinden yapılacak sorgular

Artık araştırmalarımızın çoğunu da internet üzerinden yapıyoruz. Sigorta şirketleri ve acenteler hakkında yapacağımız bir soruşturmanın internet ayağında nelere dikkat etmeli, hangi aramaları yapmalıyız peki?
Bir sigorta şirketinin internet dünyasındaki yüzü web sitesidir. Burada yapacağınız küçük bir araştırma aslında birçok şeyi ortaya çıkarır. Yalın, reklamsız bir site elbette daha güven vericidir. Şirketin verdiği hizmetleri öğrenmenin yanında daha önce yaptığı çalışmaları incelemek de karar vermenizi kolaylaştırır. Yeni kullanıcılar için “sıkça sorulan sorular” kısmı bir internet sitesinin can damarı gibidir. Burada aklınıza gelmeyen, fakat faydasını göreceğiniz soruların çoktan sorulup yanıtlandığını görebilirsiniz. Acentenin hizmet verdiği diğer büyük şirketleri de inceleyebilirsiniz. Böylece son kararınızı vermeden önce birçok farklı alandan bilgi toplamış olursunuz.

Ayrıca sıkça sorulan sorular sayfamızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin