Söylemesi Kolay Uygulaması Zor; Yeni Yıl Kararları!

Sonu aydınlık görünen, ağaçlarla çevrili uzun yol

2022, sağlıkla, huzurla, mutluluk ve sevinçle geldi! Yeni yıl için herkese sevdikleriyle geçireceği mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl dilerken gelin alınacak fakat uygulaması biraz zor olacak yeni kararlara bir göz atalım.

Kırılmayan Kumbaraları Biriktireceğiniz Bir Yıl Olsun!

Tasarruf her sene planladığımız fakat bir türlü uygulayamadığımız kararlardan yalnızca birisidir hiç kuşkusuz. Senenin başında kırılmasın diye alınan metal kumbaralar senenin ortasında yerini daha kolay kırılan porselen kumbaralara senenin sonunda ise kapaklı kumbaralara bırakır. Tasarruf yapmanın püf noktasına değiniyoruz ve 2022’yi tasarruf yılı ilan ediyoruz. Kendinize bir hedef, almayı çok istediğiniz bir ürün belirleyin ve sanki her gün bu ürünün fiyatı artıyormuşçasına köşe fazladan para atmayı deneyin Kim bilir belki damlalar sene sonunda size göl olarak geri döner.

Doğru Bir Kariyer Planlaması Yapacağınız O Yıl Geldi!

Önünüzde neredeyse 365 gün duruyor. Evet yanlış duymadınız, her güne yeniden başlayacağınız, yeni fırsatlar elde edeceğiniz ve belki de kendi fırsatınızı kendiniz yakalayacağınız 365 yeni gün. Öncesini rafa kaldırın ve kendinize ilginiz, yeteneğiniz, hayaliniz veya eğitiminiz noktasında yeni bir kariyer planlaması yapın. Ne istediğinize, sizi neyin mutlu edeceğine dikkatlice odaklanın ve ona emin adımlarla yürümeye başlayın. Tempoyu yakalayınca profesyonel bir koşucuya dönüşeceğinizden hiç şüphemiz yok. Bu sene dönüp baktığınızda “Evet, başardım!” diyebileceğiniz bir sene olsun.

Kendinize Ait Bir Mülk Edinmenin İlk Adımları

Zor biliyoruz fakat imkânsız değil. Daha önce yapmaya başladığın bir yatırım varsa bu sene doğru planlamalar yaparak kendine ait bir mülk edinebilirsin. Tek yapmanız gereken kendinize en uygun ödeme planını oluşturmak ve bu plana sadık kalmak olacaktır. Kendinize ait bir ev, direksiyonuna yön vereceğiniz bir araba, şehir şehir dolaşacağınız bir karavan, ekip biçeceğiniz bir bahçe ya da aklınıza gelebilecek daha birçok şey. Hayalinizdeki eve ulaşmak için gelirinize göre ne kadarlık bir ev alabileceğinizi kolayca hesaplayabilirsiniz. 2022 kendinize ait bir dünya yaratmak adına ilk adımı atacağınız yıl olabilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Sevdiklerinize Vakit Ayıracağınız, Kocaman Sarılacağınız Bir Sene Olsun.

Geri sayımdan hemen sonra herkes birbirine sarılır ve yeni yılını kutlar. Bu “Yeni yıla nasıl girersen tüm senen öyle geçer.” inancının, sevdiklerime sarılarak ve onlarla daima yan yana olarak geçmesini istiyorum düşüncesinin yansımasıdır. Bazen koca bir gün hiçbir şeye yetmiyor biliyoruz. Yoğun tempolar, hızla değişen sorumluluklar ve görevler, iş hayatı, planlar hepsi üst üste gelebiliyor. Fakat bir dakika durup mutlu olduğunuz bir yerde nefes almak size tüm sene yetecek motivasyonu sağlıyor emin olun. Bu sene sevdiklerinizi ertelemeyin, onlara sımsıkı sarılın ve size tüm sene yetecek enerjiyi, desteği hissedin.

Çok İsteğiniz O Yere Gidin.

Gitmeseniz de görmeseniz de o keşif sizin keşfinizdir. Bu sene gitmeyi istediğiniz o kafeye, görmeyi çok istediğiniz şehre, merak ettiğiniz ülkeye ya da hep önünden geçtiğiniz fakat bir türlü uğrayamadığınız o müzeye gidin. Umuyoruz ki 2022, tüm keşiflerinizin fethe dönüştüğü bir sene olsun.

Yeni Bir Yeteneğinizle Tanışın

Yoğunluğumuz sebebiyle ertelediğimiz bir mutluluk sebebi daha… Yeni bir yeteneğimizi keşfetmek. Dans ederken düşüyor, enstrüman çalarken notaları kaçırıyor, şarkı söylerken biraz detone oluyor olabilirsiniz. Fakat bu, sahip olduğunuz yeteneği keşfetmek için size asla engel olmamalı. 2022’de düşe kalka dans edin, o enstrümanı alın, o notaları ezberleyin ve bağırarak şarkı söyleyin.

Biliyoruz ki 2022, hayallerinizin gerçeğe dönüşeceği muhteşem bir sene olacak. Tüm olaylarınız kolay olsun hayal kurmayı bırakmayanlar ve hayallerinin peşinden koşanlar!

Bunları da beğenebilirsin