Stüdyo Daire ve 1+1 Ev Dekorasyon Fikirleri

Stüdyo daire, oturma odası, yatak odası ve mutfağın tek bir odada bulunduğu küçük bir evdir. 1+1 dairelerde ise genellikle salon ve mutfak aynı oda içerisinde yer alırken, haricen 1 yatak odası bulunmaktadır. Çoğu insan stüdyo daireyi öğrenci yaşamıyla ilişkilendirse de, stüdyo ya da 1+1 daireler sadece gençler için değildir ve kesinlikle bir yurt odası gibi görünmeleri gerekmez. Bu yazımızda stüdyo ve 1+1 daireler için dekorasyon önerilerinden bahsedeceğiz.

Ferah Bir Görünüm için Alanı Bölün

Stüdyo dairelerde yatak odası bulunmasa da, alanı doğru şekilde bölerek kendiniz için bir uyku alanı oluşturabilirsiniz. 1+1 evlerde ise, bu yöntemi mutfağı ayırmak için kullanabilirsiniz. 1+1 ve stüdyo daire dekorasyon fikrindeki ilk adım, ayırmak istediğiniz alanla evin diğer alanları arasında akıllı bir ayrım oluşturmaktır. Bunun için kalıcı bir materyal kullanmak yerine, alanı fiziksel olarak ayırsa da ışığı engellemeyen bir cam bölme kullanmayı düşünebilirsiniz. Aynı zamanda rahat bir alan yaratmak için perde veya katlanır paravan tercih edebilirsiniz.

Mobilyalarınız Çifte Kullanıma Sahip Olsun

Küçük olan dairenizde çok fazla fiziksel yer kaplamayan kompakt mobilyalar tercih etmeniz önemlidir. Stüdyo daireler bu kullanılmadığında duvara yaslanabilen bir Murphy duvar yatağı ile uygulanabilir. Aynı zamanda sabahları kanepe ve geceleri yatak işlevi gören kompakt bir çekyat tercih edebilirsiniz. 1+1 ev dekorasyonunda ise alanı ferah göstermek için katlanır masalar, iç içe geçen sehpalar ya da depolama alanına sahip olan mobilyalar tercih edebilirsiniz.

Yaşam Alanını Temiz ve Dağınıklıktan Uzak Tutun

Bu yazı ilginizi çekebilir

Dairenizin küçük olması düzenli görünmeyeceği anlamına gelmez. Bu nedenle depolama alanı sunan mobilyalara yatırım yapın ve alanın dağınık görünmemesi için kapalı dolaplar tercih edin. Eve girer girmez göze batan büyük çoğunluktaki nesneler alanın kalabalık görünmesine neden olabilir. Aynı zamanda bu dairenizin daha küçük görünmesine de neden olacağından sadeliği tercih edin.

Yansıtıcı Yüzeyler Kullanın

Stüdyo ve 1+1 evinize ferah bir görünüm kazandırmak, aydınlık ve havadar bir alan yaratmak için duvarlarınızda açık pastel renkleri ya da toprak tonlarını tercih edin. Gün boyunca doğal ışığın filtrelenmesini sağlamak ve aydınlık ortam görüntüsü için pencerelerde çok ince perdeler kullanın. Ayrıca 1+1 evlerde ve stüdyo dairelerde alanın görsel olarak daha büyük görünmesi için, aynalara mutlaka dekorasyonda yer verin. Doğal ışığı yansıtması ve alanı aydınlatması için pencerenin karşısındaki duvara büyük bir ayna yerleştirdikten sonra evinizin eskisinden büyük göründüğünü fark edeceksiniz. 

Duvarlardan Birini Vurgulayın

Stüdyo dairenin ya da 1+1 evinizin bir duvarını etkileyici bir tasarım şölenine dönüştürün. Duvar kağıdı, büyük boyutlu duvar portreleri ya da odak noktası oluşturacak dekorasyon ürünleriyle süsleyin. Koyu renkleri seviyorsanız, vurgulamak istediğiniz duvarı seçtiğiniz koyu renkle boyamaktan korkmayın. Aynı zamanda cesur bir seçim yaparak dairenin genel dekoruna derinlik katmak için kullanacağınız halının vurguladığınız duvarla zıt renkte olmasını sağlayın ya da yüzeyi tamamen çıplak bırakın.

Karanlık Köşeleri Yok Edin

İyi aydınlatılmış bir alan yaratın ve evin farklı seviyelerinde aydınlatma armatürleri kullanarak dairede karanlık köşeleri ortadan kaldırın. İyi aydınlatılmış bir mutfak oluşturmak için sarkıt lambalar, okuma için yatağın yanına duvara monte aplik lambalar, zemin lambası ve dolap altı led ışık kullandığınızdan emin olun. Alanı aydınlatarak daha geniş göstermek için, birden fazla aydınlatma yöntemi kullanmak küçük daireler için oldukça idealdir.

Bunları da beğenebilirsin