Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılıyor mu?

Herkes hayatının herhangi bir anında sağlık sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalabilir. Bu gibi bir durumda sorunsuz şekilde hizmet almak ve maddi açıdan kendinizi güvende hissetmek için tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz. SSK’lı olan kişiler için tercih edilebilen tamamlayıcı sağlık sigortası, herhangi bir katkı payı ya da ek ücret olmadan tüm tedavi hizmetlerinden ödeme yapmadan faydalanmanıza yardımcı oluyor. Teminatlar kapsamında anlaşmalı özel hastanelerde yapılan tüm işlemlerin sigorta şirketi tarafından karşılandığı tamamlayıcı sağlık sigortasında teminatların detayları merak edilmektedir. Özellikle tamamlayıcı sağlık sigortasının diş tedavisini karşılayıp karşılamadığı öğrenilmek istenmektedir. Yazımızda tüm detayları bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları yatarak ve ayakta tedavi işlemlerini karşılamaktadır. Buna göre ayakta tedavi teminatında 24 saatten az olmak şartı ile yapılan tüm doktor muayeneleri, kan tahlili, ultrason gibi tanı işlemleri ve küçük müdahaleler sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Yatarak tedavi teminatı ise yatarak tedavi gerektiren durumlarda devreye girmektedir. Ameliyat, anestezi, ameliyatta kullanılan tıbbi malzemeler, hastane odası, ambulans ya da fizik tedavi gibi tüm sağlık harcamaları sigorta şirketi tarafından ödenmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Telini Karşılar mı?

Hem estetik hem de beden sağlığı açısından önemli olan diş sağlığı söz konusu olduğunda, özellikle diş görünümünden hoşlanmayan kişilerin aklına öncelikle diş teli tedavisi gelmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının diş telini karşıladığını düşünüyorsanız bu yanlış bir varsayım olacaktır. Ana teminatlar kapsamında diş teli tedavisi tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmamaktadır. Bazı sigorta şirketleri sigorta poliçesine diş paketi eklemektedir. Ancak bu diş paketinde genellikle küçük müdahaleler yer alır ve diş teli tedavisi bulunmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Diş Beyazlatma ve İmplant

Tamamlayıcı sağlık sigortasında teminat dışında kalan durumlar arasında diş beyazlatma ve implant tedavisi de yer almaktadır. Her iki işlem de özellikle estetik kaygı nedeniyle yapıldığından tamamlayıcı sigorta tarafından karşılanmaz. Genel olarak hiçbir diş tedavisi işlemi eğer sigorta şirketi poliçeye diş paketi dahil etmediyse sigorta tarafından karşılanmamaktadır. Ancak trafik kazası gibi acil bir durum sonrasında dişlerle alakalı bir sorun yaşanırsa tedavi masraflarını sigorta şirketi üstlenmektedir. 

Bunları da beğenebilirsin