Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortaları ile sağlığınızı güvence altına alabilir, özel hastanelerde dilediğiniz doktoru seçerek muayene ya da tedavi olabilirsiniz. Sigortalı kişilerin faydalanabileceği özel sağlık sigortası ürünlerinden biri olan tamamlayıcı sağlık sigortası ana teminatları ile birçok tedaviden faydalanmak mümkündür. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi teminatların göz ameliyatını karşılayıp karşılamadığını merak etmektedir. Yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortasına dair tüm merak edilenleri bulabilirsiniz.

Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Göz ameliyatı söz konusu olduğunda işlemin gerçekleştirilmesi ve süresi tamamen gözdeki soruna bağlıdır. Göz kapağı düşüklüğü, katarakt, lazer göz ameliyatı ya da şaşılık ameliyatı da dahil olmak üzere gözdeki farklı sorunlara hitap eden çok çeşitli tedavi şekilleri mevcuttur. Bu nedenle gözünüzde bir sorun varsa ve bunun düzeltilmesi için ameliyat gerekiyorsa buna dair detaylı bilgiyi doktorunuzdan almanız daha doğru olacaktır. Ancak genellikle göz ameliyatları 1 saatten uzun sürmemektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sigortalı olan kişiler devletin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde muayene ya da tedavi olabilirler. İki ana teminata sahip olan tamamlayıcı sağlık sigortası hem ayakta hem de yatarak tedavi seçeneği sunmaktadır. Ayakta tedavi teminatı ile yatışa gerek olmayan muayene ya da tedaviler sigorta kapsamındadır. Aynı zamanda kan tahlili, röntgen ya da tomografi gibi teşhis yöntemleri de ayakta tedavi teminatı kapsamında değerlendirilir.
Yatarak tedavi teminatı ise yatarak tedavi gereken durumlarda devreye girmektedir. Ameliyatın yanı sıra acil ambulans hizmeti, anestezi, ameliyatta kullanılan tıbbi malzemeler, hastane odasında kalma süresi ve yemek gibi ek giderler de bu teminat kapsamında sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Ameliyatı Kapsamı

Tamamlayıcı sağlık sigortasında devletin karşıladığı göz ameliyatları kapsam içinde değerlendirilir. Buna göre katarakt ameliyatı olmak isteyen bir kişi tamamlayıcı sağlık sigortası varsa herhangi bir ücret ödemeden özel hastanede tedavi olabilir. Ancak lazerler göz çizdirme ya da şaşılık ameliyatı gibi tedaviler tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmaz. Aynı zamanda eğer kişi daha önce göz ile alakalı bir sağlık sorunu yaşamışsa sigortanız bu durumu da kapsam dışı bırakabilir. Daha detaylı bilgi için sigorta yaptırmak istediğiniz sigorta şirketi ile iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin