Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Muayenesini Karşılar Mı?

Özel hastanelerde muayene ve tedavi olmanızı sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde, herhangi bir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Anlaşmalı özel hastanelerde teminat koşulları çerçevesinde geçerli olan tamamlayıcı sağlık sigortası birçok sağlık durumunu kapsasa da çoğu kişi göz muayenesinin bu kapsam dahilinde olup olmadığını merak ediyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

SSK’lı ve belirtilen yaş grubu içerisinde yer alan kişilerin yaptırabileceği tamamlayıcı sağlık sigortası, devlete ödenmesi gereken katılım payı haricinde ekstra bir ödeme yapmanızı engeller. Sigortanın yaptırılmış olduğu şirketin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde her türlü tedavi hizmetinden faydalanmanızı sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası, yatarak ve ayakta tedavi teminatı sunmaktadır. 

Yatarak tedavi teminatında acil bir durumda ya da kendiliğinden oluşmuş olan sağlık koşulları nedeniyle ameliyat olmanızı gerektiğinde devreye girer. Hastane yatış işlemleri, anestezi, ameliyat ve kullanılan malzemeler de dahil olmak üzere poliçede yer alan limitlere bağlı olarak tüm masraflar karşılanır. 

Ayakta tedavi teminatı ise doktor muayenelerinin yanı sıra tahlil, röntgen, ultrason ve MR gibi görüntüleme sistemlerinin kullanılmasını da karşılar. Diğer yandan fizik tedavi hizmeti de ücretsiz olarak sunulur.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Göz Muayenesi

Tamamlayıcı sağlık sigortası, poliçe başlangıç tarihinden önce var olmayan göz ameliyatlarının yanı sıra göz muayenesini de karşılamaktadır. Seçeceğiniz sigorta şirketi ile anlaşmalı olan özel hastane ya da göz hastanelerinde herhangi bir fark ücreti ödemeden tamamlayıcı sağlık sigortası ile göz muayenesi olabilirsiniz. Göz ameliyatlarının tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanması için ise SGK’nın onayladığı ameliyatlar arasında olması gereklidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Lazer Ameliyatı

Lazer göz ameliyatı masrafları SGK kapsamında yer almadığından tamamlayıcı sağlık sigortası lazer ameliyatını karşılamaz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Gözlük Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası geçmişten gelen hastalıkları teminat altına almadığından daha önce katarakt sorununuz varsa ve ameliyat olmanız gerekiyorsa masraflar ödenmeyecektir. Aynı durum gözlük, cam ve çerçeve masrafları için de geçerlidir. Gözlük çerçevesi ve camı tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları arasında yer almaz. Bu nedenle göz muayenesi olduktan sonra doktorunuz gözlük takmanız gerektiğini söylerse buna yönelik harcamayı sizin yapmanız gereklidir. 

Bunları da beğenebilirsin