Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İlaç Tasarrufu Teminatı

Tamamlayıcı sigortaların teminat dışı kalan durumları ve teminat dahilinde tutulan durumları poliçelere göre değişkenlik gösterse de, sabit tutulan koşullar da bulunmaktadır. Bunlar genel şartlar ve özel şartlar olarak ikiye ayrılarak belirlenmiştir. İlaç tasarrufu teminatı da, tamamlayıcı sağlık sigortalarının en çok sorgulanan koşullarından biridir. Bu yazıda tamamlayıcı sağlık sigortalarında ilaç tasarrufuna hangi koşullarda yer verildiği konu edilmiştir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, yalnızca SGK’lı kişilerin yaptırabileceği bir sağlık sigortasıdır. Bu sigorta ile sigortalı kişiler özel kurumlardan aldıkları sağlık hizmetinden masrafsız bir şekilde faydalanabilmektedir.
Yıllık olarak yaptırabilecekleri sağlık sigortaları ile yıl içerisinde belirlenen ayakta tedavi ve yatarak tedavi masrafının tamamından muaf olup yalnızca devlet katkı payı olan 15 TL’yi ödemekle yükümlü olurlar.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, birçok rutin sağlık sorunuyla birlikte ağır, tehlikeli sağlık sorunları için de hizmet vermektedir.

İlaç kapsamı ise, ayakta tedavi ve yatarak tedavi sonucu alınması gereken ilaca göre değişkenlik göstermektedir.

Yatarak tedavi esnasında ilaç masrafları

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran bir kişi, yatarak tedavi esnasında kullandığı ve sağlık kurumu tarafından tedavi gereğince verilen ilaçlar için genelde bir ödeme yapmamaktadır. Bu ilaçlar genellikle yatarak tedavi süreci dahilinde verildiğinden, sigortalı kişiye masraf edilmemektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Bununla birlikte, ayakta tedavi ile alınan ve reçete edilen ilaçlar için aynı prosedür geçerli değildir.

Ayakta tedavi ile alınan ilaçlar

Tamamlayıcı sağlık sigorta poliçelerinde, sigortalı kişi ayakta tedavi için kullanılan ilaç ve tıbbi malzemeler teminat dışı görülmektedir. Ayakta tedavi ile alınan her ilaç, tetkikler için kullanılan malzeme ve kontrast maddeler, aşı giderleri, tıbbi malzemenin yanı sıra koltuk değneği, boyunluk, bileklik, bandaj, tekerlekli sandalye, korse, ortopedik ayakkabı, gibi ortopedik malzemeler de teminat dışı olmaktadır. Şeker ölçüm cihazı, enjektör, alkol ve kolonya, cilt sabunu, diş macunu, işitme cihazı, diyet ürünleri de bu poliçelerin teminatında genellikle bulunmamaktadır.

Fakat ayakta tedavi için alınması gereken ilaç ve malzemeler genellikle SGK tarafından karşılanmaktadır. Bu sebeple hastalar için yüklü masraflar ortaya çıkmamaktadır.

Ek teminatlar ile mümkün mü?

Son zamanlarda sigorta şirketleri sigortalayacakları müşterilere birbirinden farklı teklifler sunabilmektedir. Bu tekliflerden biri de, ilaç tasarruf paketi olabilir. Tamamlayıcı sigorta poliçelerinde teminat dışı olan ilaç masrafları, ek teminat ya da ek paketler ile daha masrafsız hale getirilebilmektedir. Fakat bu teminatlar da, yine şirketlerin kendi özelinde belirleyeceği koşullara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

İlaç tasarrufu teminatı veren kimi sigorta şirketleri ilaç masrafının tamamını, kimileri ise bir kısmını karşılayabilir. Bununla birlikte bazı ilaçlar ek teminatların ya da ek paketlerin dışında tutulabilir.

Bunları da beğenebilirsin