Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası formuna imza atan bir kadın

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıran SGK’lı kişiler sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde sadece devlet katkı payı ödemesi yaparak ücretsiz bir şekilde tedavi olabiliyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı Özel Sağlık Sigortası’ndan ayıran tek fark ise, sadece SGK’lı olan kişilerin bu sigortayı yaptırabilmesidir. Bunun dışında her iki sigorta türü de sağlığınızı maddi olarak güvence altına alıyor. Ancak çoğu kişi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmadan önce bekleme süresi olup olmadığını merak etmektedir. Yazımızda tüm merak edilen noktalara değineceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası bekleme süresi hakkında bilgi vermeden önce bu sigorta ürünün nasıl bir fayda sağladığını açıklamamız doğru olacaktır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde yatarak ve ayakta tedavi teminatlarından faydalanabilirsiniz. Bu demek oluyor ki; doktor muayeneleri, tahlil işlemleri, ameliyat ya da fizik tedavi hizmetleri gibi birçok sağlık hizmeti giderleri sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bu nedenle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kişilere büyük avantajlar sağlar. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sigorta şirketleri herhangi bir kişi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak istediğinde, geçmiş sağlık bilgilerini öğrenmek için detaylı araştırma yapmaktadır. Bunun nedeni ise, kişinin daha önce geçirmiş olduğu bazı hastalıkların poliçeye dahil edilmeyecek olmasıdır. Ancak çoğu durumda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için ayakta tedavi teminatında bekleme süresi olmasa da, yatarak tedavi teminatında bekleme süresi 3 aydır ve bu süre sonunda vatandaşlar hemen sigortadan yararlanmaya başlayabilir. Ancak bazı özel sağlık durumları için sigorta şirketleri 6-12 ay arasında bir bekleme süresi sunmaktadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptıran Biri Ne Zaman Muayene Olabilir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesine göre ayakta tedavi teminatında bekleme süresi yoktur. Muayene işlemleri de ayakta tedavi teminatı kapsamında yer aldığından, sigortanızı yaptırdıktan hemen sonra bu imkandan faydalanabilirsiniz. Doktor muayeneleri için beklemenize gerek olup olmadığını net bir şekilde öğrenebilmek için sigorta şirketinize danışabilirsiniz. Ancak yatarak tedavi teminatının kullanılmaya başlanması için, poliçelerde genellikle bekleme süresi önkoşulu bulunuyor.

Bunları da beğenebilirsin