Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel ve Bebek Aşıları Karşılar Mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde SGK’nın ve sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde tedavi olma imkanınız mevcuttur. Sağlık giderleri konusunda tasarruf etmek isteyen ve özel hastanede tedavi olmayı düşünen kişiler için uygun olan tamamlayıcı sağlık sigortalı SSK’lı olarak çalışan kişiler tarafından yaptırılabilir. Çoğu kişi bebekler için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılıp yaptırılamayacağı merak ederken, bu sigorta ürününün bebek aşılarını karşılaması konusunu da merak etmektedir. Yazımızda bu konuya dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

SSK’lı olarak çalışan kişiler tarafından yaptırılabilen tamamlayıcı sağlık sigortası SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde yaptırdığınız tedavi giderlerini karşılamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran bir kişi sadece devlet katkı payını ödemektedir. Bunun dışında kalan durumlar ise teminatlar ve limitler dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası bebekler için de yapıldığından çoğu ebeveyn bu sigorta ürününü tercih etmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatlarıdır. Poliçede belirtilen sayıda doktor muayenesi, tahlil işlemleri, fizik tedavi ve ultrason gibi görüntüleme sistemlerinin giderlerinin karşılanmasını sağlayan ayakta tedavi teminatı küçük cerrahi müdahaleleri de içermektedir. Yatarak tedavi teminatında ise ameliyat, hastane odası, refakatçi yemeği, anestezi ve tıbbi aletlerin giderleri karşılanmaktadır. Bebeklerde tamamlayıcı sağlık sigortası aynı ana teminatlara sahip olsa da poliçe içeriği değişebilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Bebek Aşıları Hangileri?

Bebeklerin bakteri ya da enfeksiyon nedeniyle hastalık kapmaması için devlet tarafından oluşturulan aşı takvimine uyulması zorunludur. Zorunlu olan aşıların yanı sıra çocuk doktorları tarafından önerilen, ancak yapılması zorunlu olmayan özel aşılar da vardır. Bu aşılar rota, menenjit ya da yeni karma aşılar olarak bilinmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası özel aşıların hiçbirini karşılamamaktadır.

Bebek Aşıları Nelerdir?

Rutin bebek aşıları doğumdan hemen sonra olmak üzere bebeklerin 2. yaşına kadar yaptırılması zorunlu olan aşılardır. Bu aşılar Hepatit B, Hepatit A, Suçiçeği, BCG, Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak ve Difteri-Boğmaca-Tetanos aşıları olarak bilinmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası yapılmış olan bebeklerde bu aşıların tümü hem devlet hem de sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin