Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Suni Uzuv Teminatı

Özel hastanelerde tedavi olmak isteyen SGK’lı vatandaşların tedavi masraflarının bir kısmı devlet tarafından karşılanırken, kalan kısmının kişi tarafından ödenmesi gerekiyor. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde bu durum ortadan kalkıyor ve devlet tarafından karşılanmayan kısım sigorta şirketi tarafından ödeniyor. Bu da herhangi bir ek ücret ödemeden özel hastanelerde kolaylıkla tedavi olmanızı sağlıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçe teminatları kapsamında birçok hizmeti sunarken, sigorta yaptırmak isteyen kişiler teminatların neleri kapsadığını merak ediyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Suni Uzuv Teminatı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları yatarak ve ayakta tedavi hizmetlerini kapsamaktadır. Ancak çoğu sigorta şirketi suni uzuv teminatı da sunmaktadır. Suni uzuv teminatı söz konusu olduğunda, sigortalı kişinin sigorta süresi boyunca meydana gelen herhangi bir kaza ya da hastalık sonucunda kaybolan organı yerine takılan protezler sigorta tarafından karşılanıyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Suni uzuv teminatı ile olası bir kaza ya da hastalık nedeniyle fonksiyon kaybına uğramış olan el, kol ve bacak gibi uzuvların yerine estetik amaç taşımayan protez tedavisi poliçede yer alan limit dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Ancak eğer poliçe başlangıç tarihi öncesinde meydana gelen bir durum nedeniyle suni uzuv takılması gerekiyorsa, bu tedavi sigorta kapsamı dışında kalıyor. Diğer yandan suni uzuv teminatı yatarak tedavi kapsamında yer aldığından, bekleme süresi mevcuttur. Bu bekleme süresi sigorta şirketine göre değişse de genellikle 3 ile 12 ay arasında sürmektedir. Bekleme süresi boyunca suni uzuv teminatından faydalanmak mümkün değildir.

Yatarak Tedavi Teminatı ve Suni Uzuv

Yatarak tedavi teminatı tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatlarından biridir ve suni uzuv işlemleri de bu teminat dahilinde gerçekleştirilir. Ancak her sigorta şirketi suni uzuv tedavisi nedeniyle uygulanması gereken işlemlere dair farklı ödeme limitleri belirleyebilir. Bazı sigorta şirketleri suni uzuv teminatı için 20.000 TL ile 50.000 TL arasında bir limit belirlerken, bazıları limitsiz hizmet sunabilir. Sigorta yaptırmak isteyen kişilerin detaylı bir araştırma yaparak poliçede yer alan teminat koşullarını incelemesi gerekiyor.

Bunları da beğenebilirsin