Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Doğum Ek Teminatı

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile SGK’lı olan kişiler özel hastanelerdeki hizmetlerden herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilir. Sıklıkla tercih edilen tamamlayıcı sağlık sigortasında yatarak ve ayakta tedavi ana teminatlarının yanı sıra estetik ek teminatı gibi teminatlarda yer alır. Çoğu kişinin merak ettiği sorulardan biri ise tamamlayıcı sağlık sigortasının doğumu kapsayıp kapsamadığıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğumu Kapsar Mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ana teminat olarak doğumu kapsamaz. Ancak doğum yapacak olan ya da bebek sahibi olmayı planlayan kişiler doğum ek teminatı ile tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasına dahil edilen doğum teminatı, anne adayının doktor muayenelerini, hastane masraflarını ve doğum masraflarını kapsar. Diğer yandan doğum sırasında anne ve bebekte oluşabilecek sağlık sorunları da poliçeye dahil edilmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ek Teminat Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

Tamamlayıcı sağlık sigortasında doğum ek teminatının dahil edilmesinde en önemli faktör doğru zamanın tercih edilmesidir. Sigorta şirketleri farklı sözleşme kurallarına sahip olsalar da çoğu şirket, doğum sigortasını sigorta poliçesinin ödenmesinden 1 yıl sonrasında devreye sokmaktadır. Bu nedenle eğer çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız 1 yıl öncesinde tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmalı ve ek teminat olarak doğumu tercih etmelisiniz.
Sağlık sigortasının teminatlarının başlamasından itibaren 1 yıl içinde gerçekleşen gebelik kontrolleri ve doğum gibi masraflar sigorta tarafından karşılanmaz. Ancak bazı sigorta şirketleri 1 yıl yerine 6 ay şartı koyabilmektedir. Bu durumda detaylı bir araştırma yapmak önemlidir.

Yeni Doğan Bebek Sigortadan Faydalanır Mı?

Anne adayları tamamlayıcı sağlık sigortası söz konusu olduğunda yeni doğan bebeklerinin sigortadan faydalanıp faydalanamayacağını merak etmektedir. Eğer sigortanızın şartları dahilindeyse yeni doğan bebeğiniz doğum anından itibaren sigortalı olacaktır. Diğer yandan doğum sonrasında ise özel bebek sağlık sigortası yaptırarak bebeğinizin hastane masrafları için ek ücret ödemeyi engelleyebilirsiniz.
Yeni doğan bebeğin sigortadan doğduğu andan yararlanması konusunda poliçede yer alan şartların dikkatle incelenmesi önerilir. Her sigorta şirketi farklı yükümlülük ve şartlar sunmaktadır. Aynı zamanda yeni doğan sağlık sigortası fiyatları da sigorta şirketlerine göre farklı olabilir.

Bunları da beğenebilirsin