Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlık sigortası her türlü hizmeti kapsamıyor. Acil bir durumda sigortanızın karşılamadığı ücretleri ödemek zorunda kalabilir, ekonomik sıkıntılara girebilirsiniz. Fakat neyse ki bunun da bir çaresi var; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası. Tedavi masraflarınızın SGK tarafından karşılanmadığı durumlarda tamamlayıcı sağlık sigortanız varsa cebinizden ödeme yapmak yerine sigorta tarafından masraflarınız karşılanır.

Emekliler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alabilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası için çalışıyor olmak ya da emekli gibi bir ayrım yoktur, SGK’dan faydalanan herkes şirketlerin kriterlerine uydukları takdirde bu imkândan faydalanabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile yatarak ve ayakta sağlık hizmetlerinden faydalanmanız mümkün.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Emeklilerin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alması Mantıklı mı?

Belli bir yaşın üstündeki insanların sağlık ihtiyaçları da artmış olacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile her türlü sürprize karşı hazırlık yapmış olursunuz. Uzun süre hastanede yatmanızı gerektirecek işlemlerde ya da ameliyat gibi ciddi tedavilerde bir yandan da kabaran ücretleri düşünmemek için bu sağlık sigortasından faydalanmayı düşünebilirsiniz. Devlet hastanelerinin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız ya da sıra bekleme gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız özel hastanelerden faydalanmak için tamamlayıcı sağlık sigortasına başvurabilirsiniz. Eğer sağlık sigortanızı üst üste üç yıl yaptırırsanız da ömür boyu yenileme garantisi alabilirsiniz. Böylece emeklilik yaşlarınızı çok daha huzur içinde, hiçbir ek hizmet için ekstra ücret ödemeden geçirebilirsiniz. Öte yandan ileri yaşlarda tamamlayıcı sağlık sigortasına başvuran insanlar için istenen prim miktarları ortalamanın üstünde olacaktır. Sigorta şirketleri yaşı ilerlemiş kişilerin ortalamaya kıyasla daha fazla sağlık hizmetine ihtiyaç duyacağını düşünüp bu şekilde bir karar alırlar. Aynı şekilde bir de geçmiş hastalıklar konusu var. Sigortalı olmadan önce geçirdiğiniz hastalıklar hastanelerin kayıt sistemlerine işlenir, sigorta şirketlerinin bu kayıtlara ulaşma hakkı vardır ve siz oraya gitmeden önce ne hastalıklar geçirdiğinizi ne tür tedaviler aldığınızı görebilirler. Şirketlerin büyük çoğunluğu geçmiş hastalıklar için hizmet vermemektedir maalesef. Fakat yine de gelecek günleriniz için tüm bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak, maddi ihtimalleri değerlendirerek tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bir karar vermeniz gerekir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı

Tamamlayıcı sağlık sigortası için yaş sınırı sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir. Genellikle üst sınırın yetmiş yaş olarak belirlendiğini görüyoruz. SGk’lı olan ve yaş sınırına takılmayan herkes tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilir.

Bunları da beğenebilirsin