Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası Cildiye Muayenesi Karşılar mı?

Sağlığınızı güvence altına almak için sunulan sigorta türlerinden faydalanmak, birçok anlamda size avantaj sağlayacaktır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ya da Özel Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen kişiler, bu sigorta ürünlerinin teminatlarıyla alakalı detaylı bilgi sahibi olmak istemektedir. Özellikle cildiye muayenesinin sigorta kapsamında olup olmadığına dair cevap bulmak isteyen kişiler için, yazımızda birçok detay vereceğiz.

Cildiye Muayenesi Nedir?

Cildimiz, bedenimizi saran ve vücudumuzu tepeden tırnağa koruyan dokumuzdur. Derideki değişiklikler kimi zaman büyük zararlara yol açmasa da, döküntülerden alerjiye, kronik cilt rahatsızlıklarından cilt enfeksiyonlarına kadar her türlü sorun için cildiye muayenesi yaptırmak önemlidir. Kimi zaman ciltteki değişiklikler kötü bir hastalığın habercisi olabileceği için, cildiye muayenesi bu anlamda oldukça dikkate alınması gereken bir durumdur. 

Rahatsız edici semptomlara neden olan veya olağandışı değişiklikler fark ettiğiniz cilt problemleriniz varsa, bir doktora görünmek iyi bir fikirdir. Doktorunuz, cildinize bakmadan önce fark ettiğiniz cilt sorunları ve değişiklikleri hakkında sorular soracaktır. Takip eden cilt muayenesinde ise doktorunuz cildinizi inceler ve bir sonuca varır. Kimi zaman cildiye muayenesinde doktor teşhis koyabilmek için farklı tanı yöntemlerinden yararlanmak isteyebilir.

Yaygın Cilt Hastalıkları Nelerdir?

Yaygın olarak görülen cilt hastalıklardan bazıları şu şekildedir:

Akne: Akne, tüm dünyada insanları etkileyen en sık görülen cilt rahatsızlıklarından biridir. Yüzde, göğüste, boyunda, omuzlarda ve sırtın üst kısmında görünebilir. Genellikle ergenlikte başlar ve bazı insanlarda orta yaşa kadar ilerleyebilir.

Uçuk: Uçukların en yaygın nedeni, oldukça bulaşıcı herpes simpleks virüsü veya HSV’dir. Uçuk ağızda veya dudaklarda bir grup kabarcık olarak ortaya çıkar ve genellikle ilaçla hafifletici tedavi mümkündür. 

Kurdeşen: Kurdeşen, ciltte büyük ölçüde değişebilen kaşıntılı alanlar olarak görünen alerjik bir reaksiyondur. Antihistaminiklerin, kurdeşen ile ilişkili kaşıntıyı hafifletmede yardımcı olduğu bulunmuştur.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Gül hastalığı: Rosaceanın ana semptomları kızarıklık, hassasiyet ve cilt kuruluğudur. Bazen kabarık, kırmızı yumrular yanak ve burun bölgesinin ötesine çene, alın, kulaklar, sırt ve göğse kadar uzanabilir.

Egzama: Egzama, çoğunlukla çocukları etkileyen yaygın bir hastalıktır. Bu hastalığın ana semptomu ciltte kuru, pullu lekelerdir. Egzama kronik bir cilt rahatsızlığı olabilir ve genellikle kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olan antihistaminikler ve cilt kremleri ile tedavi edilir.

Sedef hastalığı: Sedef hastalığı aynı zamanda tüm dünyada insanlarda en sık görülen cilt rahatsızlıklarından biridir. Kısa bir süre içinde yeni cilt hücrelerinin üretildiği ve cilt yüzeyinde birikerek pullu bir görünüm oluşturduğu yaygın durumdur. 

Melanom: Melanom, genellikle ciltte iyi huylu bir ben gibi görünen ciddi bir cilt kanseri şeklidir. Bununla birlikte, hızlı çoğalma eğilimindedir ve erken evrelerinde teşhis edilmezse ölümcül olabilir. 

Lupus: Bu, cilt, akciğerler ve böbrekler gibi vücudun çeşitli kısımlarını etkileyen bir otoimmün hastalıktır. Lupus genellikle yüzde kalın, pullu bir nokta, sırtta yaygın bir kızarıklık, burun veya ağızda bir yara veya güneş yanığına benzer şekilde görünür. Genellikle ultraviyole ışık, güneş ışığı ve stres tarafından tetiklenir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Cildiye Muayenesi Kapsar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile SGK’lı olan kişiler, anlaşmalı özel hastanelerde sadece devlet katkı payı ödeyerek ücretsiz muayene olabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortanız varsa, ayakta tedavi teminatı kapsamında ücretsiz olarak cildiye muayenesi yaptırabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Cildiye Muayenesi Kapsar mı?

SGK’lı çalışma şartı olmaksızın herkes tarafından yaptırılabilen Özel Sağlık Sigortasıyla özel hastanelerde muayene olabilir ya da yatarak tedavi gerektiren sağlık sorunları için tedavi hizmetinden faydalanabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda olduğu gibi Özel Sağlık Sigortası kapsamında da cildiye muayenesi yer almaktadır.

Bunları da beğenebilirsin