Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası Eczanede Geçerli mi?

Sağlığını güvence altına almak isteyenler, Özel Sağlık Sigortası ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırarak bunu sağlayabiliyor. Özel hastanelerde ücretsiz muayene ve tedavi imkanı sunan Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası’nda kişi dilerse kendisi, dilerse ailesinin tüm fertleri için sigorta yaptırabiliyor. Her iki sigorta da ana teminat olarak aynı durumları kapsarken, sigortayı yaptıran kişinin belirli bir prim ödemesi yapması bekleniyor. Prim ödemeleri kişinin yaşına, sağlık geçmişine ve sigorta şirketine göre değişiklik gösterebileceğinden detaylı araştırma yapmak önemlidir. Aynı zamanda ana teminatların haricinde poliçeye ek teminatlar dahil etmek de mümkündür. 

Özel veya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen kişiler hastanelerin yanı sıra, bu sigorta ürünlerinin eczanelerde de geçerli olup olmadığını merak ediyor. Yazımızda bu konuya dair tüm detaylara değineceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK’lı olarak çalışan tüm vatandaşların yaptırabileceği bir sağlık sigortası türüdür. Sigortalı olmayan kişiler tarafından yaptırılamayan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde geçerlidir. Buna göre, ayakta ve yatarak tedavi teminatları kapsamında kişiler tercih ettikleri özel hastanelerde ücretsiz muayene olabilir. Ana teminatlar olarak her poliçede yer alan yatarak ve ayakta tedavi teminatının kapsamı ve limitleri poliçede belirtilmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ayakta tedavi teminatına göre, kişi özel hastanelerde bir yıl boyunca poliçe içeriğine bağlı olarak genelde 10 defayı geçmeyecek şekilde dilediği bölümde muayene olabilir. Aynı zamanda tahliller, fizik tedavi ve özel ambulans hizmeti de dahil olmak üzere birçok ek tedavi ve hizmet bu teminat kapsamında sunulmaktadır. Yatarak tedavi teminatı ise, tedavisi 24 saati aşan sağlık durumları için geçerlidir. Ameliyat, anestezi, hastane odası, ameliyatta kullanılan tıbbi gereçler de dahil olmak üzere birçok hizmet gideri sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel Sağlık Sigortası, bebeklerden 65 yaşına kadar olan tüm yetişkinler için yapılabilen bir sigorta türüdür. Sigortalı olarak çalışma şartı bulunmayan Özel Sağlık Sigortası, SGK’lı olmayan kişiler tarafından da tercih edilebilir. Özel hastanelerde muayene ve tedavi imkanı sunan Özel Sağlık Sigortası’nda isteğe bağlı olarak yatarak ve ayakta tedavi teminatları sunulur. Her iki teminat için sunulan limit ve kapsamlar poliçede yer almaktadır. Ancak muayene, tahliller, tanı işlemleri, ameliyat ve tıbbi gereç kullanımı gibi birçok tedavi gideri poliçede belirtilen şartlara bağlı olarak sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası Eczanede Geçerli mi?

Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası ana teminatları haricinde, kişi isterse poliçesine ek teminatlar dahil ettirebilir. Ana teminatlar kapsamında her iki sigorta da eczanelerde geçerli değildir ve sadece hastanelerde alınan hizmetleri karşılar. Ancak bazı sigorta şirketleri ek teminat olarak eczanelerde geçerlilik imkanı sunabilir. Bunun için detaylı araştırma yapılması ve sigorta poliçesi düzenlenmeden bu konuyla alakalı sigorta şirketinden bilgi alınması gerekmektedir.

Bunları da beğenebilirsin