Taşıt Kredisi Vade Sayısına Sınır Getirildi!

Hayallerindeki arabaya bir an önce kavuşup uzun bir tatile çıkmayı planlıyorsan ve birikimin yoksa muhtemelen sen de Taşıt Kredisi araştırmasına giriştin ve bu içeriğimizle karşılaştın.

Araba fiyatlarının sürekli artmasıyla birlikte elini çabuk tutup kar elde etmek isteyenler Taşıt Kredisi’ne başvurma yolunu seçiyor. 

Taşıt Kredisi Şartları

Her ay ödenen kredi borcunun tutarını belirleyen etkenler arasında en önemlisi tabii ki kredi faiz tutarı. Kredi çekmeyi düşünenlerin önünde iki seçenek var; ilki faiz tutarını düşürmek için kısa vadeli kredi çekmek, ikincisi ise daha uzun vadeli kredi çekerek kredi borcunu rahat rahat ödemek. Kredi çekmeye karar verdiysen sen de bu iki seçenek arasında kaldıysan Taşıt Kredisi’ne gelen yeni düzenlemeye bir göz atmanı öneririz.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 01 Temmuz 2021 tarihinde açıkladığı makro ihtiyati tedbirler kapsamında Taşıt Kredisi vadelerine sınır getirdi!

Bu yazı ilginizi çekebilir

İşte düzenlemeye ilişkin detaylar!

  • Nihai fatura değeri yüz yirmi bin türk lirası ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı altmış aydan kırk sekiz aya indirildi.
  • Nihai fatura değeri yüz yirmi bin türk lirasının üzerinde olup üç yüz bin türk lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde kredi taksit sınırı kırk sekiz aydan otuz altı aya düşürüldü.
  • Nihai fatura değeri üç yüz bin türk lirasının üzerinde olup yedi yüz elli bin türk lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde kredi taksit sınırı otuz altı aydan yirmi dört aya indirildi.
  • Nihai fatura değeri yedi yüz elli bin türk lirasının üzerinde olup bir milyon beş yüz bin türk lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde kredi taksit sınırı yirmi dört aydan on iki aya çekildi.

Taşıt Kredisi Nedir?

Kişisel ihtiyaçlar ya da ticari amaçlar doğrultusunda alınan araçlar için bankaların oluşturduğu özel bir kredi türüdür. Sıfır ya da ikinci el arabaları satın alırken taşıt kredisi kullanılabilir. Bu durumda satın alınan araç kredi borçları için teminat sayılır. Ayrıca banka araca kasko yaptırmayı da zorunlu tutacaktır. 

Taşıt Kredin onaylandıktan sonra Kredi Hayat Sigorta’nı %40’a varan indirimle ve olayınkolayı farkıyla yaptırmayı unutma! Detaylı bilgi ve sana özel teklifimiz için tıkla.

Konut, kredi ve sigorta süreçlerinde karşılaştığın bütün olayların kolayı blog sayfamızda! 

Bunları da beğenebilirsin