Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Aşamaları Nelerdir?

Tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olmak isteyen kişiler birçok aşaması olan bu tedavi yönetimini merak ediyor. 

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Normal yollarla hamile kalamayan kişiler için sık kullanılan bir tedavi yöntemi olan tüp bebek, temelde bir üreme tedavisidir. Bu tedavi sırasında kadın yumurta hücresi ile erkek sperm hücresi laboratuvar ortamında döllenerek sonrasında rahim içine yerleştirilir. İlaç tedavisi gerektiren tüp bebek işleminden 12 gün sonra gebelik testi yapılır ve eğer sonuç olumlu ise hasta bilgilendirilir. Gebelik testinin yapılmasından 10 gün sonra ise bebek ultrasonda görülebilir. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Nelerdir?

Tüp bebek tedavisi aşamaları söz konusu olduğunda ovulasyon indikasyonu, yumurta toplama, sperm alınması, fertilizasyon ve embriyo transferi olarak 5 adımlı bir işlemdir. Tüm aşamalar hekim kontrolünde gerçekleştirilmekle beraber, her çift için aşamalar aynıdır. İlk aşama olan ovulasyon indikasyonu aslında ilaç tedavisine başlanması anlamına da gelir. Bu süreçte kadının yumurta üretiminin artması için ilaç kullanımına başlaması istenir. Sonraki aşama olan yumurta toplama adımında olgun yumurtalar toplanır ve ardından üçüncü aşama olan sperm alımı gerçekleştirilir. Dördüncü aşamada sağlıklı yumurta ve spermler bir araya getirilebildiği gibi, sağlıklı olan bir sperm yumurtaya direk enjekte de edilebilir. Son aşamada ise embriyo transferi yapılır ve sonuçlar beklenir. 

Özel Sağlık Sigortasında Tüp Bebek Tedavisi

Özel sağlık sigortası kapsamında tüp bebek tedavisi ile alakalı hiçbir masraf karşılanmamaktadır. Tüp bebek tedavisi her ne kadar gelişmiş teknolojilerle beraber başarı oranı yükseltilmiş olsa da ilk seferde başarılı olmaması ihtimali bulunduğundan özel sağlık sigortasında yer almıyor. Özel sağlık sigortası ile tüp bebek tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ek teminat olarak eklenebilen tüp bebek tedavisinde belirli şartlar dahilinde masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. 

Bunları da beğenebilirsin