Türkiye’nin En Gelişmiş İlçeleri, Konut Alırken Bu İlçelere Dikkat!

Bilindiği üzere Türkiye’de 81 İl ve 957 İlçe bulunmaktadır. Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri genelde büyükşehirlere bağlı ilçelerdir. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Samsun, Kayseri, Konya, Gaziantep gibi illerin birçok ilçesi Türkiye’nin en gelişmişleri arasında yerini almaktadır.

İstanbul’da Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Şişli, Beylikdüzü, Ataşehir, Üsküdar gelişmiş ilçelerden bazılarıdır. Ankara’da ise Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle; İzmir’de Konak ve Karşıyaka; Antalya’da Muratpaşa ve Konyaaltı; Bursa’da Nilüfer ve Osmangazi; Kocaeli’de İzmit ve Samsun’da Atakum gibi ilçeler en gelişmiş ilçeler arasında yerini almaktadır. Tabi bu liste uzayıp gidebilmektedir.

Konut alırken il ve ilçelerin sosyal, ekonomik ve çevresel faktörleri, yönetimi, sosyal kapsamı, ekonomik durumu, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım durumu önem arz etmektedir. Yaşam kalitesi konut alacak vatandaşlar için dikkate alınan bir durumdur. Örneğin; İstanbul’da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli gibi ilçeler olup vatandaşlar bu ilçelerde çalışma ve bu ilçelerden konut alımı eğiliminde olmaktadır. Özellikle İstanbul’da yaşanmak istenen yerler Beşiktaş’ın Bebek, Etiler, Arnavutköy semtleri; Kadıköy’ün Caddebostan, Fenerbahçe, Suadiye semtleri; Üsküdar’ın Kuzguncuk ve Çengelköy semtleri; Adalar ile Sarıyer’in İstinye, Yeniköy, Tarabya gibi semtleridir. Bu ilçelerin demografik yapısı, eğitim, sağlık, sosyal yaşamı, ekonomik yapısı, ulaşım ve çevresel durumu bu ilçelerde yaşama isteği ve eğilimini güçlendirmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

İstanbul’da Beylikdüzü ve Başakşehir bölgelerinde hayata geçirilen yeni konut projeleriyle birlikte buralarda konut satın almalar artış göstermiştir. İnsanlar artık daha sakin, yeni kurulmuş, trafik ve stresten uzak, yeni konutların ve sosyal yaşam alanlarının bulunduğu yaşam bölgelerinde konut satın almaya başlamışlardır.

Türkiye’de kentsel dönüşüm kararıyla büyük il ve ilçelerde eski yapıların yerine modern, depreme dayanıklı yeni projeler üretilmesi, eski yapıların yıkılıp yerlerine yeni projelerin inşa edilmesiyle konut alacak olanlar yine merkezi yerleri tercih etmektedirler. Sosyo-ekonomik gelişmişlik konut alım tercihlerinde ön sıralarda yer almaktadır.

Gayrimenkul yatırımında İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Kâğıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar konuta en çok yatırım yapılan yerler olmuştur. Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy, Çekmeköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal en çok konut yatırımı yapılan ilçeler olarak öne çıkmıştır.

Bunları da beğenebilirsin