Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası ve Ek Teminatları

Sigortalı kişinin faaliyetleri nedeniyle ani ve beklenmedik şekilde oluşan olaylar karşısında 3. şahısların maddi kayıpları ya da vefatları nedeniyle oluşan zararın karşılanması için yapılan sigorta türü Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası olarak adlandırılır. Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası söz konusu olduğunda ana teminatlara ek olarak farklı teminatlar da poliçeye dahil edilebilir. Detaylı bilgi öncesinde Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası ana teminatlarını inceleyelim.

Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası Ana Teminatları

  1. Şahıs Sorumluluk Sigortası sayesinde sigortalı kişinin kusuru sonucunda üçüncü şahıslara gelebilecek zarar ve ziyanların karşılanması teminat altına alınmış olur. Çoğunlukla işletmeler tarafından tercih edilen 3. Şahıs Sorumluluk Sigortası ana teminatları şu şekildedir:

Üçüncü şahısların ölümü, yaralanması ya da sağlıklarının bozulması

Üçüncü şahıslara ait olan mallarda maddi zararın ortaya çıkması 

Her iki ana teminat üçüncü şahıslara gelebilecek zararlara karşı koruma sağlayarak sigortalı kişiyi de koruma altına almış olur. Ancak 3. Şahıs Sorumluluk Sigortası’na sigortalının talebi doğrultusunda ek teminatlar dahil edilebilir. Ek teminatlar sigorta şirketine göre farklılık gösterebileceğinden doğru seçim için detaylı araştırma yapılması gereklidir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

3.Şahıs Sorumluluk Sigortası Ek Teminatları

Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası yaptırırken sözleşmeye sigortalının isteği dahilinde ek teminatlar eklenebilir. Bu ek teminatların bir kısmı şu şekildedir:

Otopark Sorumluluk: Otopark faaliyetinde bulunan sigortalının sunmuş olduğu hizmetler de dahil olmak üzere üçüncü şahısların araçlarına zarar gelmesi durumunda oluşacak hasar teminat altına alınır. 

Gıda Sorumluluk: Restoran gibi işletmelerin faaliyetleri sonucunda oluşabilecek üçüncü şahısların ölmesi ya da maddi zarara uğraması durumunda ortaya çıkabilecek hasarlar teminat altına alınır. 

Otel Sorumluluk: Otel gibi konaklama hizmeti sunan işletmelerin sunduğu hizmetler doğrultusunda üçüncü şahısların sağlığının bozulması, mallarına zarar gelmesi ya da ölüm gibi durumlarda ortaya çıkan zararlar teminat altına alınır. 

Okul Sorumluluk: Eğitim faaliyeti bulunan sigortalı kişinin faaliyetleri sonucunda üretimi okul tarafından yapılan yiyecekler nedeniyle öğrencilerde oluşacak gıda zehirlenmesi, okul sınırların içerisinde öğrencilerin oyun ya da spor aktiviteleri ve okul tarafından düzenlenen kültürel turlarda üçüncü şahısların ölmesi, sağlığının bozulması ya da yaralanması sonucunda oluşacak zarar teminat altına alınır. 

 

Bunları da beğenebilirsin