Web Tapu Nasıl Kullanılır ve Hangi İşlemler Yapılır?

Tapu işlemleri için birçok konuda büyük bir yardım sağlayan Web Tapu sistemi ile işlemleri daha kısa sürede halletmek mümkündür. Çoğu kişi için hala bir muamma olan Web Tapu sistemine dair merak edilen birçok konu var. Bunlardan en önemlisi de Web Tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılabileceğidir. Yazımızda “Web Tapu nasıl kullanılır? ve hangi işlemler yapılır?” sorularının cevaplarını vereceğiz.

Web Tapu Sistemi Nedir?

Web Tapu sistemi, vatandaşların ve ticaret sicili kaydı bulunan tüm şirketlerin taşınmazlarını online olarak takip ederek işlem yapabilecekleri bir araçtır. Birçok anlamda kolaylık sağlayan Web Tapu sistemi ile tapu işlemleri için başvurunuzu yaparak işlemleri tapu dairesine gitmeden de başlatabilirsiniz. 

Web Tapu Sistemi Nasıl Kullanılır?

Web Tapu sistemine e-Devlet üzerinden giriş yaparak ulaşmak mümkündür. E-Devlet hesabı olmayan vatandaşların https://webtapu.tkgm.gov.tr/ web sitesine giriş yaparak üye olmaları gerekmektedir. Üyelik işlemlerinin ardından sistemde yer alan hizmetlerden kolayca faydalanabilirsiniz. Diğer yandan şirket taşınmazları için üye olacak kişilerin, mutlaka şirket girişi butonundan sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Bağlantıda yer alan yazımızdan Web Tapu randevu işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Web Tapu Üzerinden Hangi İşlemler Yapılır?

Tapu Müdürlüğü’ne gitmeden Web Tapu sistemini kullanarak işlemleri başlatabilir, gerekli belgeleri yükleyebilir ya da taşınmazlarla alakalı değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz. Yapılabilecek diğer Web Tapu işlemleri için detaylı bilgiler ise özetle aşağıdaki gibidir:

  • Sahtecilik girişimlerine yönelik taşınmaz için beyan belirtmesi yapılarak olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.
  • Tapu Müdürlüğü’ne gitmeden taşınmaza dair satış, ipotek, mirasın intikali ya da benzer işlemlerle alakalı Web Tapu başvuru imkanı sağlar.

Tapu işlemlerine dair tüm belgeler online olarak yüklenerek Tapu Müdürlüğü’ne gönderilebildiğinden tüm işlemleri internetten başlatarak daha hızlı sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

  • Taşınmazın sahibi olan kişi Web Tapu sistemi üzerinden tüm bilgileri görüntüleyebilir. Tapu senedi, tapu kayıt örneği ya da ipotek belgesi gibi tüm resmi belgeleri Web Tapu üzerinden alabilir, tapu işlemi başvurusunun hangi aşamada olduğunu sistem üzerinden rahatlıkla gözlemleyebilir.
  • Tapu işlemleri için istenen harç ve döner sermaye bedelleri Web Tapu sistemi üzerinden ödenebilmektedir.

Web tapu sistemi üzerinden birçok tapu işlemi halledilmekle beraber tapu harcının ne kadar olacağı kişi başvuru yapana kadar belirsizdir. Ancak olayınkolayı Tapu Harcı Hesaplama Aracı ile satın almak istediğiniz taşınmazın değerine göre ne kadar tapu harcı ödemesi yapmanız gerektiğini önceden öğrenebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin