Yazlık Ev Alırken Yatırım Açısından Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Gayrimenkul alımı, yatırım şekli olarak insanlar için her zaman cazibesini korumaktadır. Gayrimenkul yatırımını bu kadar cazip kılan ise diğer yatırım türlerine göre daha az çaba ile daha çok kazanç sağlamasıdır. Tabi ki her gayrimenkul yatırımı kazanca dönüşmeyebilir. Bu sebeple doğru gayrimenkule yatırım yapmamız gerekir.

 

Yatırım Aracı Olarak Yazlık Ev Alımı

Gayrimenkul yatırımları arasında yazlık evler alternatif yatırım araçları olarak hep göz önünde bulunduruluyor. Her yatırım argümanı gibi, yazlık ev yatırımını da kazanca dönüştürebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar olduğunu unutmamak gerekir.

Öncelikle zamanlamaya dikkat edilmesi gerekir. Yaz mevsiminin gelmesi ve tatil sezonunun başlaması ile birlikte, yazlık bölgelerdeki konut fiyatları artacak talep ile doğru orantılı olarak yükselebilir. Bu nedenle yatırım yapmak için doğru zaman olarak sezon dışı zamanlar tercih edilmelidir.

 

Yazlık Evin Konumu Yatırım Açısından Önemli mi?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yazlık evin konumu sadece bulunduğu şehir veya ilçe olarak değil aynı zamanda denize yakınlık ve deniz manzarası açısından da düşünülmelidir .Evin bahçesinin bulunması, bir havuza sahip olması, ulaşımın kolay olması, yazlık evin sezonluk değil; 12 ay boyunca kullanılabilir olması konut değerinin artmasına sebep olur.

Yazlık Ev Alırken Sıfır mı İkinci El mi Tercih Edilmeli?

İkinci el bir yazlık ev yatırımı yaptığınızda bir takım masraflarla karşılaşacağınızı unutmayın. Özellikle deniz kenarında yer alan konutlar  yılın büyük bir kısmında kullanılmamaktadır. Bu sebeple bakımsız kaldıkları için onarım maliyeti yüksek olabilir. Binanın yaşı arttıkça bakım maliyetleri de artabileceğinden sıfır bir evin fiyatı ile denk duruma gelebileceğini göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz.

 

Yazlık Ev Yatırımında Beklentiniz Ne Olmalıdır?

Yazlık ev yatırımı yaparken kısa vadede kar elde etmeyi amaçlıyorsanız eğer popüler tatil merkezlerinde yazlık ev almanız size fayda sağlayacaktır. Bu bölgelerde bulunan yazlık evler maliyet olarak yüksek olabilir. Ancak bu aynı zamanda satışta risk almanızı engeller ve bu yazlık evi kolaylıkla kiraya verebilmeyi sağlar. Konut yatırım geri dönüş süresi bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Eğer daha radikal bir karar verip uzun vadede kazanç sağlamayı göze alıyorsanız keşfedilmemiş yerleri de tercih edebilirsiniz. Bu bölgelerde daha uyun fiyata yazlık ev sahibi olabilirsiniz. Kira fiyatı ilk etapta daha ucuz olacaktır ancak zamanla popüler bir tatil merkezi olabileceği ihtimalini de unutmayın!

Bunları da beğenebilirsin