Yazlık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yazlık ev, özellikle havaların daha sıcak olduğu ve dışarıda daha fazla zaman geçirmeyi planladığınız zamanlarda birçok amaç için kullanılabilir. Yazlık ev sadece tatil yapmak için değil, arkanıza yaslanıp dinlenmek için de ideal bir mekandır. Bakımlı, güzel dekore edilmiş bir yazlık ev, daha iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır. 

Popüler Yazlık Ev Dekorasyon Fikirleri

Renkler, dokular ve baskılar konusunda hayal gücünüzü kullanmayı en fazla teşvik eden mevsim kuşkusuz yaz mevsimidir. Bu, yazlık ev dekorunuzu benzersiz kılmak için birçok fırsatınız olduğu anlamına gelir.

Cesur ve aydınlıktan, sessiz ve pastel renklere kadar yazlık ev dekorasyon trendleri arasında ortaya çıkan birçok tema var. Ancak yazlık evinizin içini dekore ederken, zamansız bir dekor seçmek de iyi bir fikirdir.

Cesur Olun

Yaz, yılın en parlak mevsimidir, bu nedenle cesur renklerin düzenli olarak yazlık ev iç dekorasyonunda görünmesi şaşırtıcı değildir. Yazlık ev dekorunuz için güneşli havayı taklit eden iddialı tonları tercih etmek, doğru yolda olmanızı sağlayacaktır: eskimeyen klasik bir yaz paleti için canlı sarılar, zengin portakal renkleri ve çarpıcı kırmızıları düşünün.

Tüm duvarları cesur bir renge boyama fikrinden çekiniyorsanız, canlı renklerin bulunduğu tek bir duvar da istediğiniz görünümü yakalamaya yardımcı olacaktır.

Pastel Renkleri Kullanın

Yazın hoş karşıladığı cesur renk paletinin aksine pasteller, yazlık evinizi değiştirebilir ve yumuşak, davetkar ve sakinleştirici bir iç mekan yaratabilir. Trend bir renk kullanmaya açıksanız, adaçayı veya göz alıcı menekşe tonlarını kullanmanızı öneririz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Beyaza Öncelik Verin

Tüm renkler arasında en zamansız renk şüphesiz beyazdır. Bu taze ton küçük bir yazlık eviniz ve özellikle de ışığın içeri akması için çok sayıda pencereniz varsa, daha fazla alan yanılsaması bile yaratabilir. Beyaz duvarlarınızın etkisini en üst düzeye çıkarmak için döşeme tahtalarını da aynı temiz tonda boyayabilirsiniz. 

Duvarlarınıza biraz derinlik katmak istiyorsanız krem, yumurta kabuğu ve fildişi tonlarını da düşünebilirsiniz.

Yazlık Ev Dekorasyonunun Vazgeçilmezleri

Yazlık ev duvarları: Duvarlarınız, yazlık evinizin içinde elde ettiğiniz estetik üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir, bu nedenle, sadece kullanacağınız boya renginden daha fazlası olduğunu düşünmek gerekir. Duvarlarınızı kaplamak için güzel bir renk tonu seçmek önemli olsa da, güzel duvar sanatı ile daha fazla ayrıntı ekleyebilirsiniz.

Yazlık evinizi arkanıza yaslanıp rahatlamak için kendi alanınıza dönüştürmek istiyorsanız, en sevdiğiniz fotoğraflardan oluşan çerçeveleri asarak duvarları doldurmayı deneyin. Yazlık ev dekorunuzu mükemmelleştirmenin bir başka harika yolu da duvarlara halı asmaktır.

Yazlık ev döşemesi: İster düz ister desenli bir halı seçin, bir halı basit döşeme tahtalarını değiştirebilir ve ayrıca serin günlerde ve gecelerde ayaklarınızın sıcak kalmasını sağlayabilir. İster modern ister geleneksel olsun, iç mekanınızın geri kalanına bağlı olarak seçebileceğiniz pek çok seçenek var. Duvarlarınız ve mobilyalarınız minimalist tarzdaysa, alana renk ve heyecan katmak için geometrik kilimlerden faydalanmanızı öneririz. 

Yazlık ev mobilyaları: İçine gömülecek rahat mobilyalar olmadan rahat ve dinlendirici bir alan yaratamazsınız ve bunları yazlık ev dekorunuza dahil etmenin birçok yolu vardır. Küçük bir yazlık eviniz varsa, bir kanepe sıkışık hissettirebilir. Yerden tasarruf etmek için portatif koltuklara veya rahat puflara sahip olmayı deneyin. Ancak, büyük bir yazlık eviniz varsa, küçük ila orta boy bir kanepe almak, yazlık evinize davetkar ve rahat bir his verecektir.

Yazlık ev eşyaları ve aksesuarlar: Yazlık ev döşeme bölümünde bahsettiğimiz kilim kullanmanın yanı sıra, yazlık evinizi döşemenin başka yolları da var. Örneğin, tüm iç öğelerinizi birbirine bağlamak veya vurgu parçaları olarak kullanmak için dekoratif yastıklar ve rahat örtüler kullanılabilir.

Ayrıca pencerelerinize mahremiyet sağlamak ve güneşin parlamasını engellemek için perde veya panjur taktırmanızı öneririz. Yazlık evinize aksesuar eklemek söz konusu olduğunda, tek bir temaya bağlı kalmak, dekorunuzun dağınık ve kaotik görünmesini engelleyecektir. 

 

Bunları da beğenebilirsin