Yeni Araba Aldıktan Sonra Hangi Sigortalar Yaptırılmalı?

Evli çift yeni bir araba satın alıyor

İsminden de anlaşılacağı üzere sıfır ya da 2. el araç fark etmeksizin yeni alınan araçlarda trafik sigortasının yaptırılması zorunludur. Zorunlu trafik sigortası araç sahibinin karşı tarafa vereceği maddi ya dAraç sahibi olmak gündelik hayatta birçok işinizi daha hızlı halletmenizi sağlarken, önemli bir yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Özellikle metropol kentlerde araç sahibi olmanın birçok yararı olduğu için çoğu vatandaş yeni bir araba sahibi olmak istiyor. Yeni araç aldıktan sonra yapılması gereken bazı sigortalar bulunmaktadır. Yazımızda yeni bir araba sahibi olduktan sonra yaptırmanız gereken sigortalarla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Araba Aldıktan Satın aldıktan Sonra Hayat Sigortası Yaptırmak

Yeni araç almak için kredi çektiyseniz mutlaka hayat sigortası yaptırmanızı öneririz. Bu sayede herhangi bir vefat durumunda aracınız için çekmiş olduğunuz kredinin borçları ailenize ya da yakınlarınıza kalmamış olur. Kredilerde uygulanan hayat sigortası sayesinde krediyi alan kişi vefat ederse borcun tamamı sigorta şirketi tarafından ödenir.

Zorunlu Trafik Sigortası

Bu yazı ilginizi çekebilir

a fiziki zararların karşılanmasını sağlar. Trafik sigortasını yaptırmamış bir aracın trafiğe çıkması yasaktır ve cezai yaptırımları vardır. Trafiğe çıktığınız zaman herhangi bir kaza ya da mala zarar vermeniz durumunda poliçe kapsamına bağlı olarak oluşan zararlar zorunlu trafik sigortası teminatları ile karşılanmaktadır. Diğer yandan eğer kaza anında karşı tarafta bedeni bir zarar verilirse ya da ölüm olursa zarar yine sigorta kapsamındadır.

Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç aldıktan sonra yapılan sigorta işlemlerinden biri olan kasko, zorunlu olmasa da araç sahipleri için önemlidir ve bu nedenle yaptırılması tavsiye edilir. Kasko sigortasının amacı aracınıza gelebilecek zararlara karşı koruma sağlamaktır. Bu durumda araç trafiğe çıktığında herhangi bir hasar alırsa zarar teminat ve poliçe kapsamında tamamen ya da kısmı olarak sigorta şirketi tarafından karşılanır. Aynı zamanda aracın çalınması, yanması ya da çalınmaya teşebbüs edilirken oluşan zararlar da kasko poliçesi kapsamındadır. Zarar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Kasko poliçelerinde eğer sigortayı yaptıran kişi isterse ek teminatlar da yer alır. Avantajlı kasko paketi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şu şekildedir:

Kasko yaptırırken önceliğiniz düşük fiyattan ziyade poliçenin kapsamı olmalıdır. Bu sayede aracınızda oluşabilecek herhangi bir zarar için yüksek ücretler ödemek zorunda kalmazsınız. Daha düşük bir kasko ücreti ödemek için aracınızın değerinin düşük yazılmasını kabul etmemelisiniz. Eğer sıfır araç aldıysanız kasko poliçesinde aracın değeri satın aldığınız değerle aynı olmalıdır. Aksi takdirde herhangi bir olumsuz durumda sigorta şirketi tarafından karşılanacak zarar bu değere göre belirlenmektedir. Bu da zararın tamamen karşılanmaması anlamına gelebilir.

Kasko yaptırırken ikame araç temini için ek teminat isteyebilirsiniz. İkame araç aracınızın başına bir şey geldiğinde sizin araçsız kalmanızı önleyecektir. Sigorta şirketi tarafından karşılanan ikame aracı kendi aracınız servisten gelene kadar kullanabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin